EkonomiGenelTürkiye

Emekli zammının kritik tarihi açıklandı

Emeklilere Yapılacak Zam Ertelemesi: Cumhuriyet İkramiyesi Planları

Emeklilere 5 Bin TL Cumhuriyet İkramiyesi

Ülkemizde yaklaşık 18 milyon emekli bulunuyor. Memur, Bağ-Kur, SSK ve EYT emeklileri geçimlerini devletten aldıkları maaşlarla sağlamaya çalışıyor. Bir kısım emekli hem geçimlerini sağlarken hem de çocuk okutmaya çalışıyor. Ancak hayat pahalılığının tavan yaptığı ülkemizde emeklilere ek zam yapılacağı duyurulmuştu. Gelen o haberle emeklilerin zam hayalleri ertelendi!

Milliyet’in aktardığı habere göre hükümet emeklilerin gönlünü almak için eylül ayı içerisinde büyük bir çalışma başlattı. Hatta bu çalışmaların içerisinde emeklilere sadece bu yıl Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olması sebebiyle 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesinin verilmesi planlanıyordu.

Emeklilere verilmesi planlanan 5 bin TL emekli ikramiyesi için çalışmaların hem Hazine hem de Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından devam ettirildiği öğrenildi. İkramiye ile ilgili müjdenin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının beklenildiği de gelen söylentiler arasında.

Zam Ertelemesi

Emeklilere yapılacak ara zammın ertelendiği kulislerde konuşulan konular arasında. Bu durumun en temel sebebinin ise ülkemizde meydana gelen 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra ortaya çıkan mali sıkıntı olarak gösteriliyor. Depremden sonraki aylarda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi, temmuz ayında asgari ücrete, memur ve emeklilere yapılan ara zamlarla birlikte çeşitli devlet ödemelerine yapılan zamlar bütçeyi zorladığı iddia edildi.

Bütçenin zorlaması sebebiyle emeklilere yılbaşından önce yapılması planlanan ara zammının aralık ayında gündeme gelebileceği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan bu haber emeklileri üzmüş durumda. Hayatiye ekledi: “Doktopa napacam abi başım ağrıyor.”

Emekli zammının kritik tarihi açıklandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.