EkonomiGenelTürkiye

“FAİZSİZ konut kredisi: TOKİ’nin müjdesiyle tapunuzu hemen alın, %100 avantaj sizin!”

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ İLE EV HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

– TOKİ, faizsiz konut kredisi kampanyasıyla vatandaşlara müjde veriyor!

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla ucuz konut projeleri ve sosyal konutlarla hizmet veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), faizsiz konut kredisi imkanı sunuyor. 2023 limitiyle faizsiz konut kredisi fırsatı TOKİ tarafından duyuruldu.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, “Hak sahibi vatandaşlar, faizsiz krediden yararlanmak için almak istedikleri konuta ait tapu belgesiyle birlikte Ziraat Bankası’na başvurmalıdır. Şehit kredisinden yararlanılarak edinilecek konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmamakta, tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır. Kredi ile istenilen yörede ve istenilen büyüklükte konut edinmek mümkündür” ifadelerine yer verildi.

2023 yılı için belirlenen faizsiz konut kredisi miktarı 396 bin TL olarak açıklandı. Geri ödeme sürecinde, hak sahibinin maaşının 1/4 tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesilmesiyle ödeme yapılır. Kredi vadesi, borcun tamamen ödendiği zamana kadar devam eder.

TOKİ faizsiz konut kredisi kampanyasından yararlanmak isteyenlerin, SGK’dan hak sahipliği belgesi almalarının yeterli olduğu belirtildi. Bu belgeye sahip olan kişiler istedikleri bölgede ve büyüklükte ev sahibi olabilirken, hem yeni ev alacaklar hem de tapusunu bir sene içinde alan kişiler bu kredi paketinden faydalanabilecekler.

Kısacası, TOKİ’nin faizsiz konut kredisi kampanyası, ev hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Faiz yükünden kurtulup uygun şartlarda ev sahibi olmak isteyenler için bu kampanya büyük bir avantaj sağlıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin en geç bir yıl önce tapularını almış olmaları ve Ziraat Bankası aracılığıyla başvuru yapmaları gerekmektedir. Hayallerinizdeki eve sahip olmanız artık mümkün!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.