EkonomiGenelTürkiye

“Başka Kimse Bilmiyor! Elektrik ve Doğalgaz Fatura Borçları Sıfırlanıyor!”

Elektrik ve Doğalgaz Abonelerinin Ödenmemiş Faturaları Siliniyor!

Etkilenen İller Arasında Gaziantep de Bulunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 il etkilendi. Bu iller arasında Gaziantep de bulunmaktadır.

Depremin etkisiyle konut ve iş yerleri hasar gören, yıkılan ve acil yıkılması gereken elektrik ve doğalgaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedeli borçlarının silineceği açıklanmıştı. Bu süre, 1 Kasım’a kadar uzatıldı. Ancak bu fırsattan yalnızca Gaziantep depremzedeleri yararlanabilecek.

Bakanlıktan Resmi Açıklama Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği yayımladı. Bu şekilde kanun yürürlüğe girmiş oldu.

Bilgilere göre, şirketler ilgili tüketicilere başvurularını hızlı bir şekilde yapabilirler. Ancak şirketler terkin kapsamına giren tüm tüketiciler için başvuru süresini belirlemelidir. Bu süre, hasar durumu nedeniyle itiraz edilen binalar ve mahkemeye başvuranlar hariç olmak üzere uzatıldı. 1 Kasım tarihine kadar süre yeniden belirlendi.

Daha önce bu süre 90 gün olarak açıklanmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğle birlikte Mayıs ayında geçerli hâle gelmişti. Şimdi ise bu süre 1 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

Bu süre uzatma kararı, Gaziantep depremzedelerine destek olmak amacıyla alınmıştır. Elektrik ve doğalgaz abonelerinin ödenmemiş fatura borçları, bu süre içinde tamamen silinecektir. Bu durum, depremzedelerin maddi yükünü hafifletmek için büyük bir fırsat sunmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.