EkonomiGenelTürkiye

Bakan Vedat Işıkhan, canlı yayında zam oranlarını duyurdu!

ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE KASIM AYINDA 5 BİN LİRALIK İKRAMİYE

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olarak 5 bin lira verileceğini duyurmuştu.

İKRAMİYE ÖDEMESİ KASIM AYINDA YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması planlanan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Kasım ayının 15’ine yakın bu ödemeyi yapacağız” dedi.

Işıkhan ayrıca TRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Hedefimiz geçim sıkıntısı yaşayan zor durumda olan emeklilerimize destek vermekti. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle de 5 bin lira tüm emeklilere yönelik tek seferlik ödenecek. Kasım ayının 15’ine yakın, ilk çeyreğinde bu ödemeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Asgari ücret zammıyla ilgili olarak da açıklamalar yapan Işıkhan, “Aralık ayı başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz. 6 ayı kapsayacak istişarelere başlayacağız. Hedefimiz, çalışanlarımızı enflasyon karşısında korumak” dedi.

Memur ve emeklilerin beklediği zam konusunda Işıkhan, “SSK, Bağ-Kur için yüzde 38’e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz için de yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörüyoruz” açıklamasını yaptı.

2 MİLYON EYT BAŞVURUSU SONUÇLANDI, 120 BİN DOSYA HALA İNCELENİYOR

Işıkhan, bugüne kadar 2 milyon EYT (Erken Emeklilik Talebi) başvurusunun sonuçlandırıldığını ve sigortaya bildirildiğini belirtti. 120 bin dosyanın ise hala incelenmekte olduğunu ifade etti.

Bakan Vedat Işıkhan, canlı yayında zam oranlarını duyurdu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.