EkonomiGenelTürkiye

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı iptal edildi, son dakika kararı

**Resmi Karar Açıklandı: Bedava Ulaşım Kartı İptal Edildi! 65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Son Dakika Kararı Açıklandı**

**Ankara’da 65 Yaş Ücretsiz Ulaşım Kaldı Mı?**

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bazı art niyetli kişiler tarafından yayılan yanlış haberlere ilişkin resmi açıklama yaparak, otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz kartlarının iptal edildiğine dair bir kararın olmadığını belirtmiştir. Ücretsiz ulaşım hakkı kanunla belirlenmektedir ve belediyenin böyle bir kararı bulunmamaktadır.

Özel Halk Otobüsleri, ekonomik zorluklar, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle ülke genelinde ücretsiz ulaşım hizmetini ekim ayında durdurma kararı almıştır. Özel Halk Otobüsleri, talep ettikleri destekleri bakanlıklardan alırlarsa ücretsiz ulaşım hizmetine devam edeceklerdir. Bu karar, Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ilgili bir durum değildir ve yalnızca özel halk otobüsleri için geçerlidir.

**65 Yaş Ücretsiz Ulaşım Kalktı Mı?**

Burdur Özel Halk Otobüsü işletmeleri tarafından yapılan açıklamada, Başkanın Burdur’da ziyaret edildiği ve 15 Ekim’e kadar ücretsiz binişlerin sona ereceği belirtilmiştir. Ancak bu durum, sorunların çözülmesi halinde gerçekleşecektir. Toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcıları, Zabıta Müdürü, Ticaret Odası Başkanı ve özel halk otobüsü başkanlarına teşekkür edilmiştir.

Söz konusu düzenleme öncelikle Burdur ve Aksaray illeri için açıklanmıştır, ancak daha sonra tüm Türkiye geneli için özel halk otobüslerine 15 Ekim’e kadar süre tanınmıştır. Bu tarihe kadar özel halk otobüslerine akaryakıt fiyatlarına ÖTV desteği verilmemesi durumunda ücretli hizmet sunulacak ve 65 yaş ücretsiz ulaşım hakkı tanınmayacaktır.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı iptal edildi, son dakika kararı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.