EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücrette son dakika açıklaması: “Kabul etmiyoruz!” – SEO uyumlu site başlığı.

SEO Başlık: Asgari Ücretin Enflasyon Üzerinde Artırılması Gerekmektedir

Asgari Ücret Komisyonunda Katılımcı Bir Model Şart

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret komisyonunun katılımcı bir model olmadığını vurgulayarak bu modeli kabul etmediklerinin altını çizerek, “Bu yeni Türkiye’yi temsil etmekten uzak, çalışanların katılımının büyük ölçüde olmadığı bir modeli biz asla kabul etmiyoruz” dedi.

Asgari Ücretin Önemi ve Haberler

– Erdoğan talimatı vermişti! Bakan Işıkhan 09.00’da duyurdu! Asgari ücrette büyük gelişme
– Asgari ücrette gece yarısı sürprizi! Şimdiye kadar böylesi görülmedi
– Asgari ücrete zam hesabı SİL BAŞTAN değişiyor! Eşi çalışmayan asgari ücretliye yüzde 25 fazla ZAM teklifi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Modeli Kabul Edilmemeli

Arslan, bugün Hak-İş Konfederasyonunun 48’inci yıldönümü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle asgari ücret tespit komisyonu modelini kabul etmeyeceklerini ifade eden Arslan, “Temsil konusundaki kriz gerçekten bu işin bundan sonra sürdürülemeyeceğini ortaya koymaktadır. O nedenle biz asgari ücret tespit komisyonunun yapısının baştan sona yeniden daha katılımcı, daha kapsayıcı ve çalışanları daha geniş bir şekilde temsil edecek bir modeli bizim inşa etmemiz gerekiyor” diyerek bu sistemi kabul etmeyeceklerini belirtti.

Asgari Ücretin Enflasyon Üzerinde Artırılması Gerekmektedir

Asgari ücretin enflasyonun üzerinde artırılması gerektiğinin altını çizen Arslan, “Asgari ücretin enflasyonun üzerinde arttırılması evet asgari ücretle çalışanlar için çok büyük bir imkan ve biz bunu destekliyoruz. Ancak toplu sözleşme düzeninin yer aldığı asgari ücretin çok kısa bir mesafede üstünde ücret alan çalışanlarımızın ücretleri asgari ücretle hemen hemen aynı noktaya gelmiş oluyor” dedi. Arslan, bununla birlikte sistemdeki üyelerin işçilerin haklarının en az asgari ücret düzeyinde artırılacağı bir modelin olması gerektiğinin de altını çizdi.

Asgari ücrette son dakika açıklaması:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.