EkonomiGenelTürkiye

“Okula Giden Çocuğu Olan Ailelere 1.300 TL Yardım Parası”

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Yardım Parası Duyurusu

Yardım Parası Duyurusu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılıyla birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemeleri ve okul masraflarını karşılamak amacıyla yardımlar yapmaktadır. Bu yardımlar belirli ölçütleri karşılayan ailelere ve çocuklara yöneliktir.

Kırtasiye Yardımı Programları

Kırtasiye yardımı programları, okula başlama dönemi veya dönemsel olarak gerçekleştirilebilir. Yardımlardan faydalanmak isteyen ailelerin belirli kriterleri sağlamaları ve başvuru süreçlerini takip etmeleri gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak eğitim ödeneği adı altında kırtasiye desteği verilmektedir. Bu yıl da aynı ödenek ödeme süreci devam edecektir.

Her ailede çocuk başına kırtasiye yardımı yapılacağı bilgisine ulaşırken, şartlar ve detaylar belirlenmiştir. Başvuru yapmak isteyen ailelerin evlerine giren paranın kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerektiği açıklanmıştır.

Açıklamalar ve Şartlar

Resmi açıklamaya göre, “Her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kırtasiye, önlük, çanta vb. temel okul ihtiyaçları karşılanmaktadır.” 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler faydalanabilmektedir.

Başvuru Adımları

Kırtasiye yardımı başvuruları 81 ilde kabul edilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar e-devlet kapısı üzerinden elektronik başvuru veya SYDV binalarından şahsen başvuruda bulunabilirler. Ödeme almaya hak kazanan kişiler ise PTT üzerinden ödemelerini alacaklardır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.