EkonomiGenelTürkiye

Eski Normale Dönüş: 2.El Araç Fiyatlarında Şaşırtan Düşüş!

**Eski Normale Dönüş: Araç Fiyatlarında Büyük Düşüş! 150 bin TL’ye Kadar İndirimler!**

**Sıfır ve İkinci El Araç Fiyatlarında Yön Ne Olacak? Araç Almak İçin İdeal Zaman Mı?**

Türkiye’de ve dünyada pandemi döneminde araç fiyatlarının hızla yükseldiği biliniyor. Ancak son zamanlarda, araç fiyatlarındaki artışta bir gerileme yaşanıyor. Bunun sonucunda, ikinci el araç fiyatlarında düşüşler gözlemleniyor.

**İkinci El Araç İthalatı ve Araç Fiyatlarında Düşüş**

Uzun bir süredir, araç fiyatlarını düşürmek amacıyla ikinci el araç ithalatı gündemde tutuluyordu. İlk kez araç alanlara, 5 yıl boyunca araçlarını satmama şartı getirilerek, ikinci el araç ithalatının yapılarak stok sorunun çözülebileceği ve talebin karşılanabileceği ifade ediliyordu. Ancak bu planın, cari açığı artırma riski nedeniyle uygulanması zor bir hale gelmişti. Neyse ki, çözüm için bir yol bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamalarına göre, “hacizli araçlar ihaleyle satılacak”. Yediemin otoparklarında çürümeye terk edilen ikinci el araçlar, belirlenen çok daha düşük fiyatlarla satışa sunulacak. Böylece, milli hazine araçların çürümesini engelleyecek ve araç kıtlığının sona ermesi sağlanacak.

**Araç Fiyatlarında Düşüş Mü? İşte Durum**

Uzmanlara göre, şu anda yediemin depolarında satışa hazır bekleyen 700 bin araç bulunuyor. Bu haber, stokçuları harekete geçirdi ve araç fiyatlarında düşüş beklentisi oluştu. Birçok kişi, araçlarını yatırım yapmak için satmaya çalışırken, fiyatlarda yaklaşık %30’luk bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Bu da 500 bin liralık bir aracın fiyatında 150 bin liraya kadar indirim yaşandığı anlamına geliyor.

Araç fiyatlarını etkileyen faktörler arasında, stok sorunu, ikinci el araç piyasasındaki talep durumu ve sıfır araç markalarının yıl sonu kampanyaları bulunuyor. Bu faktörler, araç fiyatlarında düşüşlerin devam edip etmeyeceğini belirleyecek gibi görünüyor.

**Araç Almak İçin Şimdi Doğru Zaman Mı?**

Araç almak isteyenler için şu anda düşen fiyatlar, avantajlı bir dönem sunuyor olabilir. Ancak, piyasayı iyi takip etmek, araştırmak ve fiyatları karşılaştırmak önemlidir. Ayrıca, ikinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken noktalara da dikkat etmek gerekmektedir. Güvenilir satıcılarla çalışmak ve araca detaylı bir şekilde bakmak, gereklidir.

Sonuç olarak, araç fiyatlarında yaşanan düşüş, alıcılar için avantajlı bir dönem yaratmaktadır. Ancak, bu durumun ne kadar süreceği ve fiyatların ne yönde seyredeceği, piyasayı takip etmek ve yapılan analizlerle belirlenecektir.

Eski Normale Dönüş: 2.El Araç Fiyatlarında Şaşırtan Düşüş!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.