EkonomiGenelTürkiye

“Bakanlık Dikkatle Takip Ediyor: İhlal Halinde 100 Bin TL Cezai İşlem Uygulanacak!”

SEO BAŞLIĞI: Emlak Sektöründe Yapılması Gereken Yenilikler ve Emlakçılık Mevzuatında Değiştirilmesi Gereken Maddeler

Emlak sektörü ile ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan açıklamada önemli yeniliklerin ve emlakçılık mevzuatında değiştirilmesi gereken maddelerin tartışıldığını belirtti.

Fahiş fiyat artışları önleniyor

Bakan Bolat, tüketicilerin mağduriyetini engellemek amacıyla ilan sitelerinde yapılan düzenlemeler hakkında 31 Ağustos tarihinde açıklamalarda bulundu. Bu düzenlemelerle ilan platformlarında yer alan yanıltıcı ve sahte ilanların engellenmesi, fiyat şişirme ve spekülasyonların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Bakan açıklamasında, ilan verenlerin kimlik ve yetki doğrulamalarının yapılma zorunluluğu getirilerek, aldatıcı ilanların ve organize fiyat artışlarının önüne geçildiğini belirtti. Aykırı her bir ilana ise 100 bin TL’ye kadar idari para cezası kesileceğini ifade eden Bakan, yeni düzenlemeye uymayan ilan siteleri veya taşınmaz satışı ilanlarına elektronik ortam sağlayan sosyal medya mecralarıyla ilgili de idari para cezalarının uygulanabileceğini belirtti. Ayrıca, ilerleyen süreçte denetimlerle ilgili idari para cezalarının artırılacağı da yasal düzenlemelerle gerçekleştirileceğinin de altını çizdi.

1 Kasım’da yürürlüğe girecek

Yönetmeliğin 31 Ağustos tarihinde yayınlandığı, ancak 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini hatırlatan Bakan Bolat, yönetmeliğin yayınlandığı tarihten itibaren sektörde olumlu gelişmelerin yaşandığını da ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.