EkonomiGenelTürkiye

Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı saat kaçta?

Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak?

Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı ne zaman yapılacak?

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren kamu çalışanlarının toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor. Birçok vatandaş üçüncü toplantının ne zaman ve saat kaçta yapılacağını merak ederken bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi.

1 Ağustos’ta başlayan süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde bugün devam edecek. Ayrıca Kamu İşveren Heyetinin 14 Ağustos’ta ilk zam teklifini sunmasının ardından gözler bugün yapılacak olan toplantıya çevrildi.

KAMU İŞVEREN TEKLİF SUNDU!

Kamu İşveren Teklifinde Yer Alan Zam Oranları

Kamu işveren 2024’ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5’ten oluşan zam teklifini sundu. Fakat bu teklif sendikalar tarafından yeterli bulunmadı. Bu kapsamda müzakere süreci de devam ederken, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Kamu İşveren Heyetinin zam teklifinin beklentilerinin çok uzağında olduğunu belirten Tonbul, yapılan teklifin ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini ifade etti.

Toplu Sözleşme Görüşmeleri: Memur-Sen’in Talepleri

Memur-Sen ise 2024 yılı için yüzde 70 zam talep etmişti. Bugün ise iki tarafında talepleri de değerlendirilecek. Toplantı saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak.

Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı saat kaçta?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.