EkonomiGenelTürkiye

28-29 Ekim 2023’te altın fiyatlarında rekor artış yaşanacak!

Altın Fiyatları Hız Kesmeden Yükselişe Geçti

Ons Altın 2.000 Dolar Seviyesini Aşarak Rekor Kırdı

Hafta Sonu Altın Fiyatlarındaki Durum

Altın piyasası İsrail ile Filistin arasında patlak veren savaşın meydana getirdiği kaos ortamından faydalanmaya devam ediyor. Bu durumda altın yatırımcıları dünya genelinde altına yönelmeyi sürdürüyor. Ülkelerin ekonomilerinin kriz sürecindeki hareketleri belirsizliğini korurken, altın fiyatlarına olan güven devam ediyor. Bu güvenin altın piyasasına yansıması ise fiyatların yükselişi oluyor.

Ons altın fiyatı incelendiğinde rekor yürüyüşünün devam ettiği görülüyor. Son dönemlerde yoğun bir şekilde altın alımları yapılırken fiyatlar da sürekli olarak yükseliyor. Ons altın bir süre 1.987 dolar seviyesinde takılı kalmıştı. Bu sırada kar satışlarıyla bir miktar gerileme yaşandı ancak bu gerileme kalıcı olmadı ve haftanın son işlem gününde ons altın 2.000 dolar barajını aşmayı başardı. Ons altın haftayı 2.007 dolar seviyesinde tamamlarken, hedefin ise tüm zamanların rekoru olan 2.087 dolar seviyesi olduğu belirtiliyor.

Hafta sonu altın fiyatları ise oldukça merak ediliyor. Altın alımı veya satışı yapmak isteyenler bu hafta sonunu tercih edecekler fiyatları araştırıyor. Türkiye’de bir süredir altın piyasasında ikili fiyatlama yapıldığı gözlemleniyor. Bu ikili fiyatlama genellikle kafa karışıklığına neden oluyor.

Bankalar arası piyasada gram altın 1.822 TL olarak görünüyor. Ancak bu fiyat sadece ekran fiyatı olup, herhangi bir şekilde altın alımı yapılamamaktadır. Fiziki tarafta ise kuyumcu fiyatı uygulandığı görülüyor.

Bu hafta sonunda kuyumcularda altın fiyatları belli oldu. Gram altın Kapalıçarşı altın piyasasında şu anda 1.864 TL’den alıcı buluyor. Ancak bu fiyattan altın alımı yapmak da zorlaşıyor. Kuyumcular altın fiyatlarına bir de fark eklemektedirler. Bu fark 40-50 TL’ye kadar çıkabilmektedir. İl il altın fiyatlarında farklı rakamlar görülebilmektedir. Dolayısıyla gram altın 1.910 TL seviyelerine ulaşabilmektedir.

Çeyrek altın için bu hafta sonu fiyatının 3.050 TL olduğu bildirilmiştir. Aynı şekilde yarım altın 6.100 TL’ye, tam altın 12.155 TL’ye ve gremse altın ise 30.300 TL’ye satılmaktadır.

Haberin içeriğinde yer alan veriler ve değerlendirmeler bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi verilmemektedir.

Akaryakıtta Yeni Maliyet Hesaplaması! Motorin Fiyatı Yeniden Değişiyor!

Fiyatlara İkinci Kez Zam Geldi! Fiyatı 229 TL’ye Yükseldi!

Renault Taliant, Renault Clio, Renault Megane! 498.900 TL’lik Özel Fiyat Açıklandı!

28-29 Ekim 2023'te altın fiyatlarında rekor artış yaşanacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.