EkonomiGenelTürkiye

“Banks Operate on August 30: Transactions and Services Availability”

30 Ağustos Zafer Bayramı: Bankalar Ne Zaman Açılıyor?

30 Ağustos Resmi Tatilinde Bankalar Açık mı?

Her yıl Türkiye’de resmi tatil günlerinde bankaların açık olup olmayacağı konusu sık sık sorgulanmaktadır. Bu sorgulamalar arasında en merak edilen konulardan biri 30 Ağustos Zafer Bayramıdır. Bu yıl 30 Ağustos Çarşamba gününe denk geliyor. Ancak resmi tatil olduğu için kamu kurum ve kuruluşlarında o gün herhangi bir faaliyet olmayacak. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramında banka şubeleri açık olacak mı?

30 Ağustos’ta Bankalar Çalışacak mı?

Bankaların 30 Ağustos Çarşamba günü çalışma durumu belli oldu. Resmi tatil uygulaması nedeniyle bankalar da tatil olacaklar. Dolayısıyla herhangi bir banka şubesi 30 Ağustos Çarşamba günü açık olmayacak ve müşterilere hizmet verilmeyecektir. Ancak bankacılık hizmetleri mobil, internet ve telefon bankacılığıyla sınırlı olacaktır. Bu şekilde işlem yapmak isteyen müşteriler, 31 Ağustos Perşembe gününü bekleyip mesai saatlerinde banka şubelerine gitmeleri gerekmektedir.

30 Ağustos’ta Havale ve EFT İşlemleri Yapılacak mı?

Bankacılık işlemleri arasında en çok kullanılanlardan biri havale ve EFT işlemleridir. Bu nedenle 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle havale ve EFT işlemlerinin yapılıp yapılamayacağı merak edilmektedir. Havale işlemi, aynı bankanın aynı veya farklı şubeleri arasında gerçekleşen para transferi olduğu için internet ve mobil bankacılık üzerinden yapılabilir. Ancak banka şubelerinden işlem yapılmamaktadır. Havale işlemlerinde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

EFT işlemleri ise farklı bir uygulamayı gerektirmektedir. Önceden resmi tatillerde EFT işlemi yapmak mümkün değildi. Ancak FAST sistemi sayesinde bu engel kaldırıldı. Artık resmi tatillerde de banka şubelerinden işlem yapılmamak şartıyla EFT yapmak mümkündür. Bununla birlikte, her işlem için 20.000 TL üst limiti bulunmaktadır. 30 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen EFT işlemlerinde tek seferde 20.000 TL’den fazla tutarda para gönderilemeyecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.