EkonomiGenelTürkiye

Araba Sattıracak Zam Geliyor: Benzin ve Motorin’de Fiyatlar Uçtu

Akaryakıt fiyatları: Suudi Arabistan kararının etkisi ve yeni zam beklentileri

SUUDİ ARABİSTAN KARARINI AÇIKLADI!

Suudi Arabistan, dünyada petrol üretiminde önde gelen ülkelerden biri olarak önemli bir karar aldığını duyurdu. Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı kaynaklarına göre, yıl sonuna kadar günlük petrol üretimi 9 milyon varile düşürülecek. Suudi Arabistan daha önce yıl sonuna kadar 500 bin varil üretimi azaltma kararı almıştı. Bugünkü kararla birlikte ise yıl sonuna kadar toplamda 1 milyon varil daha üretim kısıntısı yapılacak. Bu şekilde Suudi Arabistan, yıl sonuna kadar toplamda 1,5 milyon varillik bir kesinti uygulamış olacak. Rusya da günlük 300 bin varil kesinti yapacağını açıkladı. Tüm bu gelişmeler sonucunda petrol fiyatları aniden yükseldi.

PETROL FİYATLARI UÇTU!

Brent petrolün varil fiyatı küresel piyasalarda 91 dolar seviyesine çıktı. Bu fiyat, Kasım 2022’den itibaren en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti. Özellikle petrol tüketiminin büyük bir kısmını ithalatla karşılayan ülkeler, bu durumdan ekstra bir maliyetle etkilendiler. Şimdi ise akaryakıt fiyatlarına gelecek olan zamlar hesaplanmaya başlandı.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Güncel verilere göre İstanbul’da benzinin litresi 36,75 TL, motorinin litresi 37,89 TL; Ankara’da benzinin litresi 37,29 TL, motorinin litresi 38,39 TL; İzmir’de benzinin litresi 37,35 TL, motorinin litresi 38,53 TL’den satılıyor. Ancak bu fiyatların artık aynı seviyede kalması, eldeki verilere göre imkansız bir durum olarak gözüküyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre, yeni zamlar bu hafta sonunda yürürlüğe girebilir.

BENZİN VE MOTORİN 45 TL’Yİ GEÇECEK!

Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre, benzin ve motorin için yeni maliyetler hesaplanmaya başlandı. Dolar kurundaki hafif yükselişin yanı sıra, petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle benzin ve motorin litre fiyatlarında 1,5 TL ile 2 TL arasında zam bekleniyor. Bu durumda akaryakıt fiyatlarının kısa bir süre içinde 45 TL’yi aşacağı tahmin ediliyor.

Araba Sattıracak Zam Geliyor: Benzin ve Motorin'de Fiyatlar Uçtu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.