EkonomiGenelTürkiye

“TC Kimlik numarası son hanesi 8,2,6,4,0 olanlar için 7 bin 296 TL para yardımı!”

EVDE BAKIM MAAŞI ARTIŞI HAKKINDA YENİ BİLGİLER

Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte evde bakım maaşları yükseldi. Bu artış, memur maaş katsayısındaki yükselişin etkisiyle gerçekleşti. Şimdi ise gözler, eylül ayı evde bakım maaşları ödemelerine çevrildi. İşte detaylar…

OCAK 2024’TE EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Ocak ayında, bakıma muhtaç yaşlılar ve engelliler için sağlanan evde bakım desteği 5 bin 97 lira olarak tahmin edilmektedir. Ancak, bu destek miktarının 7 bin 296 liraya çıkabileceği düşünülmektedir.

Bu destekten yararlanmak için hane içindeki kişi başına düşen gelir sınırı da Ocak ayında güncellenecektir. Şu anda, bu sınır 7 bin 601 lira 55 kuruş olarak uygulanmaktadır.

EVDE BAKIM AYLIĞI ÖDEMELERİ HANGİ TARİHLERDE YAPILMAKTADIR?

Evde bakım maaşları, her ayın 15’i ile 31’i arasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından ödenmektedir.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMLERİ

E Devlet üzerinden, evde bakım aylığı ödemelerini sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ve E Devlet şifrenizle giriş yaparak, “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak arama çubuğuna tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesiyle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer almaktadır.

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar, telefonlarının SMS özelliğini kullanarak da sorgulama yapabilirler. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla, BAKIYE yazarak cep telefonunuzun mesaj bölümüne 4747’ye SMS atarak bakiyenizi takip edebilirsiniz. Ancak, mesaj göndermeniz durumunda operatörünüz tarafından 1 SMS ücreti tahsil edilecektir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı almak için başvurular, engelli kişinin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine yapılmalıdır. Evde bakım maaşı alabilmek için uygun gelir kriterlerine, bakıma muhtaçlık kriterlerine ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporuna sahip olmanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.