EkonomiGenelTürkiye

Meclis Onayladı: PTT’den Alınabilecek 3.570 TL Yardım Detayları Belli Oldu!

Yeni Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Ödemeleri ile İlgili Duyuru

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim ve bakımını desteklemek amacıyla sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında artırıldığını duyurdu.

Ödeme Tutarları Arttı

Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının önceden 3 bin 38 lira olan ödeme tutarının, yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 lira olarak hesaplandığını belirtti.

SED Ödemesi için Aranan Şartlar

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinden yararlanmak için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir:

  • Bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklenmeleri halinde aile veya yakınlarına verilebilecek çocuklar.
  • Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmediklerinde korunmaya muhtaç duruma düşecek çocuklar, bakım tedbiri kararı alınmadan ailesi veya yakınları tarafından bakılmaktadır.
  • Bakım tedbiri süresi dolmuş olup sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılan ve iş veya meslek edinme kursuna devam eden veya desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek gençler.
  • Belirli bir süre temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan veya olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza sonucu hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

SED ödemeleri Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve başvurular incelendikten sonra uygun görülenlere verilmektedir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinin Amacı ve İçeriği

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını sürdürmekte güçlük çeken ailelere çocuklarının bakımının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik yardım ve psiko-sosyal destek sistemidir.

Meclis Onayladı: PTT'den Alınabilecek 3.570 TL Yardım Detayları Belli Oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.