EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanı onayladı! Memur ve emekli zam oranı Resmi Gazete’de yer aldı.

Memur ve Emeklinin Zam Oranı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı GECE YARISI İmzayı Çaktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı yayımlandı ve 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7739) kapsamında memur ve emeklinin beklemiş olduğu zam oranı kesinleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enflasyon Farkı İçin Rakamı Onayladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7739) kapsamında 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi de kesinleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan karar kapsamında 2023 yıl sonu enflasyon tahmini beklentisi yüzde 65 olarak belirlendi.

2024 Yıllık Programına Göre Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Ocak Ayı Zam Tahmini Kaç TL Olur?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamaya göre, memur ve memur emeklileri için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık olarak yüzde 50 olacak. Buna göre, en düşük devlet memuru maaşı 22.017 liradan yaklaşık olarak 33.000 lira seviyelerine çıkacak.

Vakıfbank, emeklilere 20.000 TL para yatırma kararı aldı. TBMM, tüm emeklilere ödeme yapılacağını müjdeledi. Merkez Bankası, Ocak 2024 zam oranlarını açıkladı.

SGK uzmanı Serkan Kumdakçı, son 6 aylık enflasyon farkına ek olarak ilave edilecek olan refah payı ile hesaplama yaptı. Buna göre, en düşük memur emeklisi maaşı için söz konusu rakam 15.000 TL olarak hesaplandı.

Ocak ayının ilk haftası içerisinde TÜİK tarafından açıklanacak olan resmi Aralık ayı enflasyonu rakamının ilanının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından maaşlar kesin olarak ilan edilecek.

Cumhurbaşkanı onayladı! Memur ve emekli zam oranı Resmi Gazete'de yer aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.