EkonomiGenelTürkiye

MB 120 Yeni Personel Alımı: Güncel Merkez Bankası İlanı

Merkez Bankası 120 Yeni Personel Alacak

Merkez Bankası, son dakika açıklamasında kendi bünyesinde 120 personel alımı yapacağını duyurdu. Bu alımların 95’i teknisyen ve 25’i mühendis unvanları için gerçekleştirilecek. Tam zamanlı olarak istihdam edilecek olan bu personeller için başvurular tüm Türkiye genelinden kabul edilecektir.

Mühendis Alımı:

Mühendis kadrosuna atanmalar, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmit ve Adana şubelerinde gerçekleştirilecektir. Bu alımlar için adayların en az 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca daha önce banka tarafından yapılan mülakat aşamasında elenmemiş olmanız beklenmektedir.

Bu pozisyonlar için, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği veya elektronik mühendisliği bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olmanız gerekmektedir. Ayrıca sağlık durumunuzun görevinizi devamlı yapmanıza engel olmaması beklenmektedir.

Teknisyen Alımı:

Teknisyen pozisyonu için, 5 basım ve yayın teknolojileri önlisans mezunu, 45 makine mekatronik makine ve resim konstrüksiyonu bölümü mezunu, 40 elektrik teknolojisi, elektronik teknolojisi, elektronik haberleşme teknolojisi veya kontrol ve otomasyon teknolojisi bölümü mezunu, 4 iklimlendirme soğutma teknolojisi, inşaat teknolojisi, kaynak teknolojisi veya metalurji bölümü mezunu ve 1 kimya teknolojileri önlisans mezunu alım yapılacaktır. Bu pozisyonlar için tam zamanlı istihdam sağlanacak olup çalışma yeri Ankara olarak belirlenmiştir.

Başvuru Süreci:

Merkez Bankası personel alımına başvurular 4 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştır. Şartları sağlayan adaylar, bankanın resmi internet sitesi insan kaynakları sayfasından 21 Ağustos 2023 tarihine kadar elektronik olarak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru sırasında adaylardan fotoğraf, sınav sonuç belgesi, diploma ve askerlik durum belgelerini sisteme yüklemeleri istenmektedir. Başvuruları aşağıdaki link üzerinden gerçekleştirebilirsiniz: https://insankaynaklari.tcmb.gov.tr/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.