EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücrette Son Dakika Açıklama – Türk-İş Detayları

TÜRK-İŞ, Asgari Ücret Komisyonu’na itiraz ediyor

TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret hakkında konuşarak “Kasım ayının 20’sinden sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu kurulur. Bu masada asgari ücretli otursun, biz oturmayalım. Bunu 20 yıldır herkese anlatmaya çalışıyorum. Sendikalara üye olan asgari ücretli tek bir işçi bile yok. Sendikanın olduğu yerde aile yardımı, ikramiye, servis, yemek olur. 8 milyon işçi sanki bizim üyemizmiş gibi bir komisyonda çaba gösteriyoruz.” dedi.

Bugüne kadar yapılmayanı yapacağız

TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçileri temsil edecek üyeler hakkında bilgi verdi ve “Bu yıl Türkiye’de belki de bugüne kadar hiç yapılmamış bir şey yapacağız. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda bizim 5 üye bulundurmamız gerekiyor. Bu yıl komisyonda 2 kadın ve 2 erkek olacak. Bu kişiler asgari ücretlilerden seçilecek. Ne olması gerekiyorsa orada oturanlar karar verecekler. Sendikacılar da bu arkadaşlarımızın kararlarına destek olacaklar.” dedi.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yer alanlar tarafından henüz asgari ücret zammıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak kamuoyunda zam hesaplamaları devam ediyor. Bu kapsamda asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılması beklentisi gündemde. Çeşitli hesaplama uzmanları, memur maaş zammını da örnek göstererek bu rakamı dile getirmeye başladılar. Bu durumda 2024 yılında asgari ücretin 17.000 TL’nin üzerine çıkabileceği söyleniyor.

Öte yandan ekonomi yönetiminin 2024’te asgari ücrete yalnızca bir defa zam yapma kararı aldığı daha önce kamuoyuna yansımıştı.

Asgari Ücrette Son Dakika Açıklama - Türk-İş Detayları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.