EkonomiGenelTürkiye

Faizler Rekor Kırarak Kredi Kartı Kullanımını Kısıtlıyor!

**Merkez Bankası Faiz Kararı: Kredi Kartı ve Ticari Kredi Faizleri Güncellendi**

Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklandıktan sonra piyasada hareketli dakikalar yaşanmaktadır. Beklentilerin üstünde bir kararın açıklanması ile birlikte, kredi kartı, konut kredisi ve ticari kredi faiz tavanlarının da güncellendiği duyurulmuştur. Bu güncellemeyle birlikte referans faiz oranı aylıkta %2,26’ya yükselmiştir. Kredi kartı gecikme faizi ise aylıkta %2,81’e, yıllıkta ise %40,1’e kadar çıkmıştır.

**Rekor Faiz Artışı Piyasayı Hareketlendirdi**

Merkez Bankası’nın açıklamasıyla birlikte gerçekleşen 750 baz puanlık rekor faiz artışı, piyasayı oldukça hareketlendirmiştir. Politika faiz oranı %25’e kadar yükselmiştir. Bu güncelleme ile dolar ve euroda sert düşüşler yaşanmıştır. Ayrıca Borsa İstanbul’da da yükseliş gözlenmiştir. Merkez Bankası’nın faiz kararı, kredi kartı ve ticari kredi faizlerini de etkilemiştir. Bu nedenle kredi kartı ve ticari kredi faiz üst limitleri artmıştır.

**Kredi Kartı Gecikme Faiz Oranı Güncellendi**
Referans faiz oranı Merkez Bankası’nın açıklamasından sonra güncellenmiştir.

Bu güncellemeyle aylıkta %2,26’ya yükselen referans faiz oranıyla birlikte kredi kartı gecikme faizi aylıkta %2,81’e, yıllıkta ise %40,1’e kadar çıkmıştır. Ayrıca nakit çekim işlemlerinde de bu oran aylıkta %3,57’ye, yıllıkta ise %53,2’ye kadar yükselmiştir.

Umarız bu bilgiler size yardımcı olmuştur.

Faizler Rekor Kırarak Kredi Kartı Kullanımını Kısıtlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.