EkonomiGenelTürkiye

Altın Borcu Olanların Dikkatine: Yeni bir tarih belirlendi – 1 yıllık yükseliş trendi başlıyor!

Piyasaların İsrail – Filistin Savaşı ile Baş Etme Yolları

Savaşın Piyasaları Nasıl Etkileyeceği?
Savaşın piyasalar üzerindeki etkisini değerlendiren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Savaş nedeniyle piyasalarda farklı yorumlar ortaya çıkıyor. Bu savaşın uzun süreceğini düşünüyoruz. İlk etapta piyasalarda büyük bir etki oluyor. Savaşın ciddi bir maliyeti var ve Rusya bu maliyeti karşılamak zorunda kalıyor. Savaşın İsrail için de benzer sonuçları olabilir. Piyasalar açısından, başlangıçta keskin bir etki yaşanacak ancak zamanla normale döneceğini öngörebiliriz” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye Ne Bekliyor?
Türkiye hakkında da bir değerlendirme yapan Tunç Şatıroğlu, “Türkiye’nin önünde bir fırsat var ancak bunu değerlendirme iradesine sahip değiliz. Batı dünyası giderek bir araya geliyor. Siz de bu durumda yer alabilirsiniz, ancak böyle bir irade göstermiyoruz. Aslında böyle bir ihtiyacımız da olmamalı. Siz yatırım çekme potansiyeline sahip olmalısınız. Dışardan para bulmak mümkün değil, Körfez ülkeleri de artık paralarını riske atmıyorlar” şeklinde konuştu.

1 Yıllık Süreç
Altın piyasasıyla ilgili önemli bir tespitte bulunan Tunç Şatıroğlu, “Eğer savaş yaşanmasaydı, beklentimiz Ekim ayı ortasından itibaren altın fiyatlarının yükselmeye başlamasıydı. Zaten bunu bekliyorduk. ABD 10 yıllık tahvilleri Ekim ayında düşüşe geçecekti ve bu savaşla ilgisi yoktu. Peki ne oldu? Savaş, bu süreci sadece hızlandırdı. Altında bir geri çekilme daha yaşanabilir. Kasım ayından sonra ise yükselişler yeniden başlar ve devam eder. Altın yatırımcıları için bir yıl boyunca rahat bir dönem olabilir” ifadelerini kullandı.

Not: Bu yazıda yer alan değerlendirmeler kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Altın Borcu Olanların Dikkatine: Yeni bir tarih belirlendi - 1 yıllık yükseliş trendi başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.