EkonomiGenelTürkiye

Memur-Sen’in Maaş Zammı Açıklaması: 7 Gün Var!

MEMUR-SEN: ENFLASYON TAHMİNLERİNİN ALTINDA ZAM TEKLİFİ KABUL EDİLEMEZ!

Hükümetin memur ve memur emeklileri için yaptığı zam teklifi, tüm memur sendikaları tarafından kabul edilemez olarak değerlendirildi. Memur-Sen bugün yaptığı yazılı açıklamada, memurlara ve memur emeklilerine enflasyon tahminlerinin dahi altında zam teklif edildiğini vurgulayarak, anlaşma için hala süre olduğunu ve teklifin revize edilmesi gerektiğini belirtti.

ZAM TEKLİFİNİN GERÇEKLERİ YANSITMADIĞI SÖYLENİYOR

Memur-Sen’nin açıklamasında, Merkez Bankası’nın 2023 ve 2024 yılları için açıkladığı enflasyon tahminlerine dikkat çekildi ve “Enflasyon farkını dikkate alan kamu işvereni, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini göz ardı etmiştir. Memurlara ve memur emeklilerine beklenen enflasyonun altında maaş zammı teklif edildi” denildi.

2024 yılı Ocak ayında yüzde 25 enflasyon farkı ödemesinin verilmeyeceğine değinilen açıklamada, bu durumun kamu görevlilerinin kayıplarının artmasına ve alım güçlerinin düşmesine sebep olacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, “Enflasyon farkı ödemesi dahil” ifadesinin bir terkip hatası olduğu ve yapılan teklifin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

KAMU İŞVERENİNİN TARZI EMEĞİ GÖZ ARDI EDİYOR

Memur-Sen’in açıklamasında, “Kamu işvereni 2 yıl için toplamda yüzde 34 oranında maaş zammı teklifinde bulunurken sadece ekonomik değerleri ve beklentileri ıskalamamış Türkiye’nin emeği önemseyen tavrını da es geçmiştir. Sadece yüzdelik artış olarak yapılan açıklamada toplu sözleşme masası bir bütün olarak reddedilmiştir. Bugün itibariyle kamu işvereninin önünde 7 gün daha vardır. Bu sürede müzakereler devam etmeli ve zam tekliflerinin güncellenmesi gerekmektedir” denildi.

Hükümet tarafından memurlara yapılan zam teklifi ise şöyle: 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için yüzde 9, 2025 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6 ve ikinci 6 ayı için yüzde 6 maaş zammı.

Memur-Sen'in Maaş Zammı Açıklaması: 7 Gün Var!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.