EkonomiGenelTürkiye

11 Banka Ortak Kararıyla Banka Hesabı Sahiplerine Müjde: Otomatik Olarak 2.915 TL Nakit Para İşlem Tarihi İtibariyle Hesaplarınıza Aktarılacak.

Banka Hesabı Olanlara Müjde! Otomatik Olarak Hesabınıza Yatacak 2.915 TL Nakit Para

Dolar kuru, 2023 genel seçimlerinden hemen önce başlayan yükselişle rekor üstüne rekor kırarak büyük bir sıçrama yaşamıştı. Döviz bürolarının önünde kuyruklar oluşmaya başladı ve dolarizasyon riskiyle baş etmek için bankalar bir kez daha faiz silahına sarıldı. 11 bankanın ortak kararıyla vadeli mevduat hesaplarının faiz oranları güncellendi ve vatandaşın Türk Lirasında kalmasını sağlamak adına faiz oranlarında artış yapıldı.

32 Günlük Vadeli Mevduat Hesaplarının Faiz Oranları Güncellendi! En Yüksek Faiz Veren Banka Hangisi?

Dolar kurundaki baş döndüren yükseliş devam ederken, vatandaşların Türk Lirasından dolara kaçmalarını önlemek için bankalar yeni bir adım attı. Alınan karar kapsamında, bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesaplarının faiz oranları güncellendi ve banka hesabı olanlara müjde verildi. Birikimini yastık altında değil, bankada değerlendirmek isteyen kişilere mevduat faizi ile yüksek kazanç sağlanacak. En yüksek mevduat faizi yüzde 35 olarak ilan edildi ve bu oranı uygulayan banka Alternatif Bank oldu.

100.000 TL’nin 32 Günlük Faiz Getirisi Ne Kadar, 100 Bin Lira 1 Ayda Kaç TL Getirir?

Yapılan açıklamada, 32 günlük vadeli mevduat faizi için yeni bir güncelleme yapıldığı ve faiz güncellemesinden yararlanan kişilerin aylık getirisinin arttığı belirtildi. En yüksek faiz veren banka Alternatif Bank olurken, en yüksek faiz oranı yüzde 35 olarak revize edildi.

Bu oran üzerinden 100.000 TL’sini bankaya yatıran kişilerin ay sonu faiz getirisi 2.915 TL olarak otomatik olarak hesaplarına yatırılacak. Böylece, parasını faize yatıran bir kişinin 32 gün sonra hesap bakiyesi 102.915 TL olarak revize edilmiş olacak.

11 Banka Ortak Kararıyla Banka Hesabı Sahiplerine Müjde: Otomatik Olarak 2.915 TL Nakit Para İşlem Tarihi İtibariyle Hesaplarınıza Aktarılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.