EkonomiGenelTürkiye

Kritik Uyarı: Hazır Olun, Son Dakika Saat Verildi!

Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da Pazartesi Günü Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 9 Ekim Pazartesi günü Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon’da kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışlar, 1800-2000 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek.

Kuvvetli Yağışlarla Birlikte Dikkatli Olunması Gereken Durumlar

Bu kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi, aniden oluşan kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor. Yağışların 9 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da başlayıp aynı gün saat 18.00’e kadar devam etmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu’da Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

9 Ekim Pazartesi günü Doğu Anadolu’nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) batı ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat bazı yükseklerde ise kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bu rüzgar ve fırtınanın 9 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da başlayıp aynı gün saat 19.00’da sona ermesi bekleniyor.

İstanbul’a Yapılan Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, yarın Batı Karadeniz’de rüzgarın sabah saatlerinden itibaren fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ancak, fırtınanın aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Bu nedenle, İstanbul’da yaşayan vatandaşların da dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kritik Uyarı: Hazır Olun, Son Dakika Saat Verildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.