EkonomiGenelTürkiye

Ankara’da 100 İtfaiye Eri ve 120 Zabıta Memuru Alımı

Büyükşehir Belediyesi İş İlanları: Memur Alımı Detayları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 2 farklı kadroda memur alımı yapacağını duyurdu. Bu ilanlar için Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda en az 60 puan almanız gerekiyor. Lisans mezunları için P-3 puan türünde, önlisans mezunları için ise P-93 puan türünde taban puan şartı bulunmaktadır. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak bu ilanın detaylarını haberimizde sizlere aktarıyoruz.

Belediye Memuru Alımı Başvuru Kriterleri

Zabıta Alımı:

Zabıta alımı için Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden lisans mezunu olmanız gerekmektedir. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü onaylı B sınıfı sürücü belgesine sahip olmanız da zorunludur.

Zabıta Yönetmeliği’ne göre, erkek adayların en az 1.67 metre, kadın adayların ise en az 1.60 metre boyunda olmaları ve boylarından fazla olan kısım ile kiloları arasındaki farkın (+,-) 10 kilogramdan fazla olmaması gerekmektedir.

İtfaiye Eri Alımı:

İtfaiye eri alımı için Meslek Yüksek Okullarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir. C sınıfı sürücü ehliyeti şartı da bulunmaktadır.

İşe alımlar sınav ile yapılacaktır ve başvuru yapacak adayların sınav tarihine kadar 31 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, kamu haklarından yoksun olmama, olumlu arşiv ve güvenlik soruşturması sonuçlarına sahip olma ve sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olma gibi şartlar da aranmaktadır.

Belediye İşçi Alımı İlanına Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular 16 Ekim 2023 ile 27 Ekim 2023 tarihleri arasında kabul edilecektir. Başvuruların şahsen Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ-ANKARA adresinde bulunan Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu ilan Ankara iş ilanları kategorisinde sunulmaktadır.

Ankara'da 100 İtfaiye Eri ve 120 Zabıta Memuru Alımı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.