EkonomiGenelTürkiye

İsrail-Filistin Savaşı Piyasaları Nasıl Etkiler? Pazartesi Ne Olacak?

**Piyasalar diken üstünde! İsrail Filistin Savaşı borsa dolar altını nasıl etkiler Pazartesi ne olacak?**

İsrail ve Filistin arasında patlak veren savaşın dünya genelinde büyük bir gerginlik yarattığı şu günlerde, Türkiye’nin de savaşta aldığı duruşlara ilişkin tartışmalar yeniden gündeme taşındı. İsrail yönetimi tarafından yapılan resmi açıklama ile Filistin’e karşı ilan edilen savaş, piyasaların da dikkatini çekti. Savaşın hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle Pazartesi günü ilk açılış fiyatları ve piyasanın savaşa tepkisi merak ediliyor.

**İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞI BORSAYI NASIL ETKİLER, SAVAŞ BORSAYI, ALTIN VE DOLARI ETKİLER Mİ?**

İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaş, tüm dünyada büyük bir paniğe ve endişeye yol açarken, piyasaların tepkisi de merak ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bölgedeki bu karmaşık süreci değerlendirerek Ortadoğu’da her zamanki gibi kan döküldüğünü belirtti.

İslam Memiş’e göre, bu süreç kısa vadeli değil, uzun vadeli bir sürecin başlangıcı olarak görülmeli. Benzer şekilde Rusya-Ukrayna örneğine atıfta bulunan Memiş, bu sürecin kontrol altında ve uzun bir süre devam edeceğini ifade etti. Piyasalara etkisini daha geniş bir perspektiften değerlendiren Memiş, ilk enflasyon bahanesinin Rusya-Ukrayna süreci olduğunu söyledi.

Ortadoğu ve petrolün yanı sıra Memiş’in dikkat çektiği bir diğer nokta da enflasyonun dünyanın yeni gerçeği olduğu. Önceden söylenenler değil, planlananlar gerçekleşir. Büyük Reset’in planlandığı ve Ekim’in ikinci haftasını beklememiz gerektiğini belirten Memiş, sürecin başladığını ifade etti. Bu zorlu süreçte herkesin görevini yapması gerektiğini vurgulayan Memiş, deprem olduğu gün çimento hissesi alanların olduğuna dikkat çekti. Altın fiyatlarının ve dolar kurunun savaş endişeleriyle birlikte düşüşe geçebileceği ve borsada panik satışlarının görülebileceği öngörüsü de ağırlık kazanıyor.

NOT: Bu haberde yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiştir. Yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

İsrail-Filistin Savaşı Piyasaları Nasıl Etkiler? Pazartesi Ne Olacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.