EkonomiGenelTürkiye

6 milyon memur ve memur emeklisi maaş zam pazarlığı tamamlandı: İşte yeni tarih!

Memurların 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde İlk Aşama Tamamlandı

7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, Türkiye’de çalışan memurlar tarafından merakla bekleniyordu. Hafta boyunca süren komisyon çalışmalarında, genele ve hizmet kollarına ilişkin maddelerin ön müzakeresi yapıldı. Genele ilişkin teklifler dahil olmak üzere 11 hizmet kolunun teklifleri detaylı bir şekilde görüşülerek tasnif edildi. 1 Ağustos’ta başlayan görüşmelere ilişkin komisyon çalışmaları tamamlandı. Memur-Sen ve bağlı sendikaların Kamu İşveren Heyeti’ne sunduğu teklifler, 2 Ağustos’ta başlayan ve hafta sonuna kadar süren komisyon çalışmalarında bir araya getirilerek incelendi.

Talep ve Beklentiler İncelendi

11 hizmet kolu teklifleri ve genele ilişkin tekliflerin görüşüldüğü komisyon çalışmalarında kamu görevlilerinin talep ve beklentileri detaylı bir şekilde incelendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik’in de bazı toplantılara katıldığı komisyon çalışmaları, Memur-Sen’in genel tekliflerinin görüşülmesiyle sona erdi.

Müzakere Süreci Başlayacak

Toplu sözleşmenin devamında komisyon çalışmalarında ortaya çıkan raporlar doğrultusunda teklifler müzakere edilecek. Müzakere süreci 9 Ağustos’ta başlayacak ve 12 Ağustos’ta sona erecektir. Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifi ise 14 Ağustos’ta sunulması planlanmaktadır.

İkinci Teklif 17 Ağustos’ta Sunulabilir

Toplu sözleşmede 15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek olup, hükümetin ikinci teklifinin ise 17 Ağustos tarihinde sunulması bekleniyor.

6 milyon memur ve memur emeklisi maaş zam pazarlığı tamamlandı: İşte yeni tarih!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.