EkonomiGenelTürkiye

Dolar ve gram altın fiyatlarında tahminler güncellendi!

Altın ve Para Piyasalarında İslam Memiş’ten Önemli Değerlendirmeler!

Dolar Kuru İçin Yorumlar

Altın ve para piyasalarının uzmanı İslam Memiş, dolar kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş’e göre, Kasım ayı yatırımcılar için riskli bir dönemdir. Bu nedenle, yatırımcıların varlıklarını korumak adına Kasım ayında temkinli olmaları gerekmektedir. Kasım ayı boyunca, yanıltıcı haberlerle sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Resmi açıklamalar dışında hiçbir şeye inanmamak önemlidir. Oltaya gelmemek ve kendinizi zarara uğratmamak adına dolar kurunun teknik olarak 24 TL olma ihtimali yoktur. Dolar kuru yıl sonunda 29,70 TL seviyesinde olacak ve 2024’e 30 TL seviyesinden girilecektir. Bu yükselişler devam ederek 45 TL seviyesine kadar çıkabilir. Dolar kuru 2024 yılında ortalama olarak 36,80 TL seviyesinde olacaktır. Hiçbir yabancı yatırımcı size bugünlerde 24 TL’den dolar vermeyecek ve %35 faiz oranından kredilendirmeye girmeyecektir. Bu tür yaygara çıkaranlar sizin paralarınıza düşman olabilirler.

Altın Fiyatlarındaki Beklentiler

İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin beklentilerini açıkladı. Ons altının 2.005 dolar seviyesine kadar yükselmiş olduğunu belirten Memiş, 2.000 dolar seviyesinden uzaklaşmak istemeyen bir ons altın olduğunu söyledi. Şu an için takip edilmesi gereken bant aralığı, 1.930 dolar ile 2.030 dolar arasındadır. Kişisel olarak altın almak istediğinizde bu fiyatlardan almanızı önermem. Gram altın almak istediğimde ise ons altının 1.960 dolar seviyesinin altına sarkması gerekmektedir. O noktadan sonra gram altına giriş yapabilirim ve gram altın fiyatı 1.800 TL ile 1.810 TL arasında olabilir. Eğer ons altın tekrar 1.960 dolar seviyesinin altına sarkarsa, bu durumda yeniden bir değerlendirme yapmak gerekmektedir. Altın almak isteyenler şu anda sabırlı olmalı ve beklemelidir. Rekor seviyeler gelmeye devam edecektir, ancak şu an bekleme zamanıdır. Panik yaparak hareket etmek kaybetmenize sebep olur.

Yatırımcılara Uyarı

İslam Memiş, yatırımcılara önemli bir uyarıda bulundu. Bu hafta oldukça karmaşık bir dönem olacak. Federal Rezerv’in faiz kararı açıklanacak ve bu karar sonrasında fiyatlamalar değişebilir. Pozisyon değiştirmeden beklemek ve Federal Rezerv’in faiz kararı sonrasında yeni bir değerlendirme yapmak faydalı olacaktır.

Not: Bu yazıda yer alan değerlendirmeler yatırım amaçlı öneri niteliği taşımamaktadır. Sadece bilgilendirme amacıyla yazılmıştır.

Dolar ve gram altın fiyatlarında tahminler güncellendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.