EkonomiGenelTürkiye

GSB 25 Devlet Personeli Alımı – Son Başvuru Yarın

Kamu Personeli Alımları – Gençlik ve Spor Bakanlığı İş İlanları

Kamu Personeli Alımı İş İlanına Kimler Başvuru Yapabilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 25 devlet personeli alımı duyurusu yayımladı. Bu ilana başvurabilmek için 2022 veya 2023 yıllarında ÖSYM tarafından uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavına katılmış olmanız gerekmektedir. İlan kapsamında, Türkiye’nin her ilinde bulunan ve belirtilen şartları sağlayan adayların başvurularının kabul edileceği açıklanmıştır. Kamupersonelialim.com editörleri olarak, genel şartlar ve koşullar hakkında sizlere bilgi sunuyoruz.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Başvuru yapabilmek için en fazla 36 yaşında olmanız ve görev yapmanızı engelleyecek bir sağlık sorununuzun olmaması gerekmektedir.

Başvuracak olan kişiler, kurum tarafından yapılacak olan arşiv veya güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç elde etmelidir.

Ayrıca, ilanın yayın tarihi itibariyle erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması veya askerlikle ilişiğinin olmaması gerekmektedir.

Kamu haklarından mahrum olmamış ve sabıka kaydı bulunmayan adaylar, ayrıca medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmalıdır.

Eğitim şartı olarak ise, lisans düzeyinde iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler veya hukuk bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda ilgili bölümlerden yurtdışında eğitim almış bireyler de başvuruda bulunabilecek ve değerlendirme sürecine katılabileceklerdir.

Adayların, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren yukarıda belirtilen şartları taşıyor olması gerekmektedir.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilan ettiği alıma başvurular 28 Ağustos 2023 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanmıştır. Son başvuru tarihi ise 11 Eylül 2023 olarak belirlenmiştir (saat: 23:59). Başvurular, resmi kariyer internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığıyla çevrimiçi platformda tamamlanmalıdır. İşe alınacak personel, müfettiş yardımcısı unvanında görev yapacaktır. Başvuru yapabilmek için KPSS sınavında P-48 puan türünden 80 veya üzeri bir puan almanız gerekmektedir. Başvuru kılavuzu da verilmiştir.

Başvuru kılavuzunu buradan indirebilirsiniz.

GSB 25 Devlet Personeli Alımı - Son Başvuru Yarın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.