EkonomiGenelTürkiye

29 Ekim Emekli İkramiyesi Ödenmeyecek Kişileri Kontrol Edin!

Emekli İkramiyesi Ödemeleri: Kimlere Yapılacak? Detaylar

Emekli İkramiyesi Ödeme Listesi Sorgulama

Emekli ikramiyesi ödemeleri belirli emekli gruplarına yapılacak. Bazılarını ne yazık ki kapsamıyor. 29 Ekim Cumhuriyet’in 100. yılına özel emekli ikramiyeleri ödemesine dair detaylar için haberimizi okuyun.

Ekim Ayında Emeklilere Özel İkramiye Ödemesi

Ekim ayında emeklilere özel olarak 5 bin TL’lik bir ikramiye ödemesi yapılacağı duyuruldu. Bu ödeme tek seferlik olacak. 30 Eylül’e kadar emeklilik için başvuruda bulunan ancak maaşları henüz bağlanmamış EYT’lilere bu ödeme yapılabilecek. Ancak Ekim ayında sadece 1 gün dahi olsa sigortalı olanlar bu özel ödemeden yararlanamayacaklar.

İkramiye Alınamayacak Durumlar

Öte yandan, eğer bir emekli vefat ederse ve onun aylığı dul veya yetime geçerse, bu kişiler memuriyette çalışıyorlarsa ikramiye alamayacaklar. Ayrıca, meslek hastalığı ya da iş kazası sonucu iş görememe durumunda olan kişilere ne şekilde ödeme yapılacağı konusu gündemde. SGK istatistiklerine göre, 15.5 milyon emekliye aylık maaş ödenirken, 4.1 milyon dul ve yetime de ölüm aylığı ödeniyor. 1.8 milyon emekliye ek olarak prim desteği sağlanıyor. İkramiye ödemeleri konusunda meslek hastalığı olanların durumu hala belirsiz.

Emekli İkramiyesi Ödeme Listesi Sorgulama

Emekli ikramiyesinin kimlere ödeneceğine dair ödeme listesi yayınlanmadı. Ancak özel bankalardan maaş almakta olan Emekli Sandığı emeklilerinin bir kısmı bu ödemelerden yararlanamayacak. Bağlı bulunduğunuz banka üzerinden gerekli sorgulamayı yapabilirsiniz.

Ödeme Tarihleri

Emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağına dair bilgiler de paylaşıldı. Yeni yasa Meclis’te onaylandıktan sonra SSK emeklilerinin maaşları her ayın 17-26’sı arasında, Bağkur’luların ise 25-28’inde yatıyor. Ekim ayı ikramiyelerinin ise 15 Kasım’a kadar hesaplara yatırılması bekleniyor. Ayrıca, bazı özel gruplar – Kore gazileri, emekli koruma görevlileri ve şampiyon sporcular gibi – da bu ikramiyeden faydalanabilecekler.

29 Ekim Emekli İkramiyesi Ödenmeyecek Kişileri Kontrol Edin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.