EkonomiGenelTürkiye

Çalışanlara Rekor Zam! En Düşük Maaşlar Dudağını Isırıyor!

MAAŞ ZAMMI TALEPLERİ KARŞILANIYOR

Ağustos ayı boyunca gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinin ardından, maaş zammı kararları netlik kazandı. Özellikle kamu çalışanları ve emekliler, 2024 yılının ilk yarısında yüzde 15’lik bir maaş artışı alacaklar. Bu karar, Ocak ayında emekliler, memurlar ve asgari ücretli çalışanlar için yeni bir maaş artışı anlamına geliyor.

YENİ ZAM HABERİ

Milyonlarca çalışan ve emekli, Ocak ayında yapılacak maaş zammını bekliyor. Temmuz ve ağustos aylarındaki enflasyon oranlarına dayanarak maaş artışları üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte, yeni toplu iş sözleşmeleri imzalanıyor ve kamuoyuyla paylaşılıyor.

SÖZLEŞME İLE %60 MAAŞ ARTIŞI

Hizmet İş Sendikası ve Yerköy Belediyesi arasında yapılan bir toplu iş sözleşmesiyle, çalışanların maaşlarına yüzde 60 oranında bir zam yapıldığı duyuruldu. Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, sözleşme hakkında konuşarak Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Zararsız, bu zamın enflasyonun olumsuz etkilerini dengelemek için son derece önemli olduğunu belirtti.

Çalışanlara Rekor Zam! En Düşük Maaşlar Dudağını Isırıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.