EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan: Memur ve emekliye zam müjdesi için tarih belirlendi!

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Kongresi: Erdoğan Emekli ve Memur Maaşları İçin Müjde Verdi

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Kongresi bugün Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor. Kongreye katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hem salon dışında hem de kongre salonunda konuşmalar yaparak önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajlarının içerisinde en dikkat çekici olanı ise emeklilere ve memurlara müjdeler açıklayacaklarını belirten sözleri oldu.

Memur ve Emekli Zammı Mesajı

Vatandaşları enflasyona ezdirmediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini gereken her türlü tedbiri almak suretiyle çözmekte kararlıyız. Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir.” dedi.

İlk Kabine Toplantısı Sonrasında

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur emeklileri için bir açıklama yaparak, “Özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İnşallah ilk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdeyi de emekli memurlarımıza açıklamış olacağız. Emeklimizi enflasyona karşı ezdirmedik, ezdirmeyiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekli ve memur maaşlarına dair yapılan zam müjdesi açıklamaları heyecan yaşattı. Özellikle memur emeklileri Temmuz ayında memurlara verilen 8.077 TL tutarındaki seyyanen zamdan yararlanamamıştılar. Bu da büyük bir tepkiye neden olmuştu. İlk kabine toplantısının ardından verilecek olan müjdenin bu seyyanen zam ile alakalı olabileceği tahmin ediliyor.

Yeni Kararlar Alınacak

Öte yandan Ssk ve Bağkur emeklileri ile alakalı olarak da yeni bir karar alınması bekleniyor. Bu kararın be olacağı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir süredir gerçekleştirdikleri çalışmalar etkili olacak. İlk kabine toplantısında bu çalışmalar da masaya yatırılacak ve tahminlere göre en düşük emekli maaşında bir artışa gidilecek. Diğer emeklilere herhangi bir zam yapılıp yapılmayacağı ise yine kabine toplantısı sonrasında netleşecek.

Erdoğan: Memur ve emekliye zam müjdesi için tarih belirlendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.