EkonomiGenelTürkiye

Doktor Maaşları Hakkında Fahrettin Koca’dan Açıklama

Doktor Maaşlarındaki Artış Açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm sağlık çalışanlarının taban ödemelerinde bir artış yapılacağına dair geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. Ancak bu açıklama, kamuoyunda doktor maaşlarının düşeceği şeklinde yanlış yorumlanmıştır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir açıklama yaparak doktorlara gelirlerinde bir düşüş olmayacağını garanti etti.

Doktor Maaşlarındaki Detaylar Açıklandı!

Bakan Fahrettin Koca, bu yanılsamanın bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek, “Ödemelerin teşvik havuzundan yapılacağı ve bu nedenle doktorların gelirlerinde bir kayba yol açacağı iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialar çok üzücü ve şaşırtıcı. Aslında, taban ödemesi, teşvik ödemesini etkileyen bir ödeme şekli değildir.” dedi.

Doktorların Gelir Kaybı Olmayacak!

Fahrettin Koca, daha önceki yıllarda böyle bir kaybın gerçekten olabileceğini kabul etti ancak 17 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Beyaz Reform ile bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. Sağlık çalışanlarına yapılacak olan iyileştirmelerin doktorların gelirlerinde herhangi bir kayba neden olmayacağını vurgulayan Bakan Koca, “Bu konunun bile tartışılması büyük bir haksızlık.” diye konuştu.

Sağlık Çalışanları Arasında Uyum Bozulmayacak

Bakan Koca, yapılacak olan iyileştirme uygulamasının detaylarını açıklarken “Taban ödemeler, teşvikten ayrı olarak hesaplanır ve her ayın 15’inde maaş ve sabit ödemeyle birlikte tek bir bordroda gösterilir. Sağlık meslek grupları arasında çalışma uyumunu bozacak herhangi bir yaklaşım etik dışı ve ahlaki değildir. Bir sağlık meslek grubuna yapılan iyileştirme, diğer meslek gruplarının aleyhine sonuçlar doğuracak şekilde olmamalıdır. Biz bu konuları daha önceden uzun uzun konuşup tartıştık ve çözümler ürettik. %100 gerçeklere ve işimize odaklanıyoruz. Şimdi önümüzde Beyaz Reform’un beklenen yeni aşaması var.” şeklinde konuştu.

Doktor Maaşları Hakkında Fahrettin Koca'dan Açıklama

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.