EkonomiGenelTürkiye

“SSK BAĞKUR Emekli Sandığı 4A 4B 4C maaşlarına zam müjdesi!”

SSK BAĞKUR Emekli Sandığı 4A 4B 4C Emekli Maaşına Zam Müjdesi!

AK Parti, milyonlarca emeklinin beklediği ara zam için resmi olarak tarihi açıkladı. Temmuz ayında yapılan ara zam memur maaşlarına yüzde 25 olarak yansıtılmış, ancak emekli maaşları bu zamdan faydalanamamıştı. Kök maaş hesaplamaları nedeniyle milyonlarca emekliye zam yapılmamış ve en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL olarak kalmıştı.

AK Parti Borçluları vs. Emeklilere İkinci Zam Cephesini Açıyor!

AK Parti Grup Başkanı Abdülkadir Güler, konuyla ilgili ilk açıklamayı yapmıştı. Güler, “Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Meclis açıldığında bunu değerlendireceğiz. Henüz oranlar hakkında net bir açıklama yapamam. Ancak Türkiye 6 Şubat’ta büyük bir deprem felaketi yaşadı ve bu felaketi atlatabilmek için önemli harcamalar yaptık. Bu harcamalar nedeniyle bütçe dengesini koruyabilmek için zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ancak emeklilerimizin ve çalışanlarımızın haklarını da korumak için gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

Emekli Maaşlarına İkinci Zam Geliyor!

Meclis açıldıktan sonra emekli maaşlarına ikinci bir zam yapılması planlanıyor. AFAD Başkanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı için yapılan harcamalar nedeniyle maliyetlerin artması kaçınılmazdır. Ancak bu durum ekonomik dengeyi bozmamak, enflasyonla mücadeleyi sürdürebilmek adına bütçe imkanlarını zorlama yoluyla emeklilere ve çalışanlara çeşitli haklar sağlanacaktır.

Meclis Açılacak, Emekli Maaşları Artacak!

Meclis 1 Ekim 2023 tarihinde açılacak. Bu tarihten sonra en düşük emekli maaşı çift haneli rakamlara çıkarılmak üzere en az yüzde 35 oranında bir ara zam yapılabileceği belirtiliyor. Bu zamdan sonra en düşük emekli aylığı 10 bin 125 TL seviyesine yükseltilecektir. Emekli maaşlarının artırılmasıyla birlikte emeklilerin yaşam standartları yükselirken, ekonomik denge de korunmaya çalışılacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.