EkonomiGenelTürkiye

Halkbank’tan güncel kredi taksitleri: Konut, taşıt, ihtiyaç kredisi maliyetleri değişti!

HALKBANK KREDİ FAİZLERİNİ GÜNCELLEDİ!

Halkbank, müşterilerinin kredi çekmek için bankaya başvuru yapmaları durumunda farklı faiz oranlarına tabi tutulduklarını duyurdu. Faiz oranlarında yapılan artışlara rağmen, Halkbank hala en uygun koşullarda kredi veren bankalar arasında yer almaktadır. Diğer bankalarla karşılaştırıldığında, Halkbank’ın talep ettiği maliyetler daha düşüktür. Özel bankalardan aynı kredileri çekmek isteyenler ise çok daha yüksek maliyetlere katlanmaktadırlar.

VADE SÜRELERİ NE KADAR?

Halkbank’tan kredi kullanmaya karar verenler, vade sürelerinin ne kadar olduğunu da merak etmektedirler. Halkbank müşterileri, ihtiyaç kredilerini 36 aya kadar vade seçenekleri ile kullanabilmektedirler. Ancak bu noktada BDDK’nın uyguladığı bir sınırlama bulunmaktadır. 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredisi için 36 ay vade seçeneği bulunurken, 50.000 TL ile 70.000 TL arasındaki ihtiyaç kredisi ise 24 aya kadar vade ile kullanılabilir.

Konut kredisi için Halkbank’ın uyguladığı azami vade süresi 120 aydır. Halkbank, diğer tüm bankalarda olduğu gibi konut kredisi ürününde de 10 yıllık vade süresini aşamamaktadır.

Taşıt kredisi için ise durum biraz daha karmaşıktır. BDDK talimatı ile taşıt kredisi en fazla 48 aya kadar vade seçeneğiyle kullanılabilmektedir. Taşıt kredisi çekilip satın alınacak aracın değerine göre, vade süresinde azalmalar gerçekleşebilmektedir. Fiyat yükseldikçe vade süresi de kısalır.

HALKBANK KREDİ MALİYET HESAPLAMALARI!

Halkbank, 70.000 TL ihtiyaç kredisi için 24 ay vadeli kullanım durumunda, kredi maliyetinin aylık yüzde 3,75 oranında faizle hesaplandığını duyurdu. Bu kredinin aylık taksiti 5.011 TL iken, toplam kredi maliyeti ise 120.275 TL’ye ulaşmaktadır.

Halkbank’ın konut kredisi için aylık faiz oranı yüzde 3,39 olarak belirlenmiştir. 120 ay vadeli kullanılacak 1 Milyon TL’lik konut kredisi için aylık taksit tutarı 34.532 TL, toplam kredi maliyeti ise 4.143.854 TL olmaktadır.

Halkbank, taşıt kredisi için aylık yüzde 3,55 faiz oranıyla hizmet vermektedir. 48 ay vadeli 280.000 TL taşıt kredisi için aylık 14.595 TL kredi taksiti ödemesi yapılmaktadır. Toplam kredi maliyeti ise 700.601 TL olarak belirlenmiştir.

Halkbank'tan güncel kredi taksitleri: Konut, taşıt, ihtiyaç kredisi maliyetleri değişti!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.