EkonomiGenelTürkiye

“Koç Holding’den Yapı Kredi Bankası’na yönelik önemli satış adımı”

Koç Holding, Yapı Kredi Bankası’ndaki hisse paylarının yüzde 6,8’ini başarılı bir şekilde satarak 6,8 milyar TL kazandığını duyurdu. Bu satış, Türkiye, Koç Holding ve Yapı Kredi Bankası’na olan güvenin önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Koç Holding, açıklamasında, uluslararası bazda birçok fonun 5 kat üzerinde talep gösterdiğini ve 40’a yakın kurumsal yatırımcıya hisse tahsis edildiğini belirtti. Bu tahsisatta uzun vadeli yatırımcıların da olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, bu başarılı satış işlemiyle Yapı Kredi Bankası’nın halka açıklık oranının yaklaşık yüzde 38,83’e çıktığı ve yatırımcı tabanının çeşitlendirildiği, dolayısıyla hisse derinliğinin arttığı ifade edildi. Koç Holding’in Yapı Kredi’deki ana hissedarlık oranının ise yüzde 61,17 seviyesinde kalmaya devam edeceği belirtildi.

Bu hisse satışı işlemiyle Koç Holding’in portföy optimizasyonunu gerçekleştirdiği ve likidite konusunda daha güçlü bir pozisyona sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca, önümüzdeki dönemde tüm paydaşlar için uzun vadeli değer yaratma fırsatlarının takip edileceği belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.