EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücrete %50’lik 16.500 TL Yeni Zam Görünüyor: Bakan Işıkhan açıklıyor.

[SEO Başlık] Asgari Ücretlilerin Umutları 2022’de Gerçekleşecek Zamlar Üzerine Yoğunlaşıyor

Yeni Yılın Gelişiyle Asgari Ücretlilerdeki Beklentiler Artıyor

Asgari ücretli çalışanlar, yeni yıla umut dolu gözlerle bakarken, özellikle gelecek zamlar konusunda büyük beklenti içerisindedirler. Ülkemizdeki yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı, çalışanların güçlü bir dönem geçirmesine neden olmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretli çalışanların yeni yıla dair beklenti ve umutlarını paylaşmıştır.

Asgari Ücretlilerin Talepleri İstişare Toplantısında Masaya Yatırıldı

Asgari ücretle çalışanlar, gelecek dönemde yapılacak zamların müjdesini beklerken, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından bir Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı düzenlenmiştir. İstanbul’da gerçekleştirilen bu toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılım göstermiştir.

Bu toplantıda, asgari ücretli çalışanların talepleri masaya yatırılmıştır. Bakan Işıkhan, Aralık ayında başlaması planlanan görüşmelere işverenlerin hazırlıklı olmasını istemiştir. Yükselen enflasyonun ekonomik baskısını hafifletmek amacı, toplantının ana temasını oluşturmuştur. Işıkhan, asgari ücretin enflasyon karşısında ezilmemesi gerektiğinin altını çizmiştir. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş ise, yıl sonuna kadar asgari ücretin önceki yıllara göre daha yüksek bir seviyeye çıkacağını belirtmiştir. Aralık ayının başında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalara başlaması beklenmektedir.

Asgari Ücrete %54,66 Zammın Geleceği İddia Ediliyor

Karakaş, 2022 yılında asgari ücrete %54,66 oranında bir zam beklediğini vurgulamıştır. Ancak altı aylık enflasyon oranının %25,5 olduğunu belirterek, zam oranının bu seviyenin iki katı olduğunu ifade etmiştir. 2023 yılı içinse enflasyon beklentilerinin daha da yüksek olduğunu söyleyen Karakaş, yılın ikinci yarısında enflasyonun %38 seviyelerine ulaşabileceğini dile getirmiştir.

Karakaş’a göre, asgari ücrete beklenen zam oranı %60 civarında olabilir ve bu durumda asgari ücretin 18.250 TL gibi bir seviyeye ulaşacağı tahmin edilmektedir. Asgari ücretin hem çalışanlar hem de işverenler açısından büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Karakaş, KOBİ’leri zor durumda bırakmamak için uygun bir asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini ifade etmiştir. Karakaş’a göre, geçmiş veriler ışığında asgari ücrette en az %60’lık bir artış gerçekleşecektir.

Asgari Ücrete %50'lik 16.500 TL Yeni Zam Görünüyor: Bakan Işıkhan açıklıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.