EkonomiGenelTürkiye

Yıl Sonu Gram Altın Fiyatı Kuyumculardan Sürpriz! Şaşırtıcı Tahminler Var!

**Altın Piyasasında Güncel Durum ve Altın Fiyat Tahmini**

Altın piyasası son günlerde önemli gelişmelere sahne oluyor. Özellikle savaşın etkisiyle altın daha da değer kazandı. Ons altının bir süre yükseliş trendi yaşamasının ardından kar satışlarıyla geri çekildiği görüldü. Ancak bu akşam ons altın tekrar yükselişe geçerek 1.980 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. Bu da altının yükselişinin devam edeceğini gösteriyor. Yurt içinde ise gram altın dolar kurunun etkisiyle değerleniyor. Ekran fiyatı 1.792 TL olan gram altının kuyumcularda satış fiyatı ise 1.841 TL olarak belirleniyor.

Altın fiyatlarıyla ilgili en doğru değerlendirmeler genellikle bu piyasayla ilgili deneyimi olan kuyumcular tarafından yapılıyor. Kapalıçarşı altın piyasasının gözbebeği olan Sadık Şentürk de altın fiyatlarıyla ilgili sürpriz bir yükseliş beklendiğini ifade etti. Sadık Şentürk, bu sürpriz yükselişin detaylarını açıklarken altın yatırımcılarına bazı uyarılarda bulundu.

Altın Fiyat Tahmini Yapan Kuyumcu!

Sadık Şentürk, altın için beklenmeyen bir fiyat artışının yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Genellikle doğru olan bir kanaat vardır; altın yatırımı yapan kaybetmez. Bugünlerde bu doğruğunun ne kadar geçerli olduğunu görüyoruz. Borsalar alt üst olmuş durumda, dövizin ne olacağı belirsiz, dünya nereye gidiyor bilinmiyor. Tüm bu belirsizlik ortamında altının yıldızı parlıyor. Bugün gram altının 1.850 TL seviyesine yükseldiğinden bahsediyoruz. Bu fiyatı pek çok piyasa uzmanı yıl sonu fiyatı olarak tahmin etmişti. Ancak savaş durumu altının pozisyonunu büyük ölçüde değiştirdi.”

Sadık Şentürk, altın fiyatlarıyla ilgili yeni bir beklentiyi de açıklarken şunları dile getirdi: “Bundan sonra altın fiyatlarında sürekli bir yükseliş trendi göreceğiz. Ancak fiyatlar üzerindeki en önemli etken dolar kurudur. Gram altının fiyatını dolar kur belirleyecektir. Ons altın yıl sonunu 2.100 dolar ile 2.200 dolar arasında tamamlayacak ancak dolar kurunun seyri ne olacak? Buna göre gram altın için fiyat beklentisini oluşturabiliriz.”

“Yıl sonunda gram altının sürpriz bir fiyatla karşılaşacağını düşünüyoruz. Savaşın sona ermeyeceğini ve uzun bir süre devam edeceğini artık kesin olarak görüyoruz. Bu durumun altın fiyatlarına pozitif yansıyacağını düşünüyoruz. Gram altının yıl sonu fiyatının 2.250 TL’yi aşmasını bekliyoruz. Bugünkü fiyata göre yaklaşık 400 TL’lik bir farktan bahsediyoruz. Yani gram altın, yaklaşık 2 ay içinde 400 TL kar getirecektir.” şeklinde konuştu.

Not: Bu yazıdaki değerlendirmeler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Yıl Sonu Gram Altın Fiyatı Kuyumculardan Sürpriz! Şaşırtıcı Tahminler Var!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.