EkonomiGenelTürkiye

Düşük Emekli Maaşına Beklenen Müjde: Artık 10.000 TL Olan Hedef Gerçek Oluyor!

# SEO Title: Emekli Maaşlarına Zam Ne Zaman Verilecek? 2024 Ocak Ayında Belli Olacak!

## 3 Ocak’ta Emekliye Yapılacak Zam Belli Olacak!

16 milyonu aşkın emekli ve hak sahibi olan dul ve yetim aylığı alan vatandaşların memnun kalmadığı Temmuz ayı zammından sonra, gözler şimdi 2024 yılı Ocak ayında yapılacak zamda. Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verileri yenilendiğinde, emekli maaşlarına yapılacak zam konuşuluyor. SSK’liler ve Bağ-Kur’lular için ilk tahminler açıklandı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da yılsonu enflasyon tahminlerini paylaştı. Bu kapsamda Bağ-Kur ve SSK emeklilerine en az %31,92 oranında zam yapılması beklenirken, memur emeklileri için ise enflasyon farkına göre %25,92 oranında zam öngörülüyor. Üstelik en düşük emekli maaşına da zam yapılacak ve enflasyon nedeniyle 8.000 TL’lik refah payı, tahminlere göre 10.000 TL’ye çıkacak. Peki, emekli maaşlarına zam ne zaman verilecek?

### Enflasyon Verilerine Göre Zam Tahminleri

Temmuz ayındaki %25’lik zam oranı emekliler tarafından yeterli bulunmadı. Bu nedenle herkes gözünü 2024 yılı Ocak ayındaki zamda tutuyor. İlk tahminler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Ancak enflasyon oranları çok değişken olduğu için asıl enflasyon oranı Ocak 2024’te belirlenecek. Şu anda Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon oranını %9,49 olarak açıkladı. Bu doğrultuda emekliye en az %32 zam yapılacağı tahmin ediliyor.

Emekli maaşlarına yapılacak zamın ne kadar olacağını tam olarak belirlemek için Ocak 2024’ü beklemek gerekiyor. Ancak enflasyon verileri ve tahminleri dikkate alındığında, emekli maaşlarında önemli bir artış beklenebilir.

Kaynak: [link]

Düşük Emekli Maaşına Beklenen Müjde: Artık 10.000 TL Olan Hedef Gerçek Oluyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.