EkonomiGenelTürkiye

“SGK Uzmanıyla Erken Emeklilik Yolu! 2.5 Milyon Kişi EYT Piyangosu ile Anında Emeklilik!”

SGK Uzmanından Erken Emeklilik Formülü! Bunu Yapan 2.5 Milyon Kişi EYT Piyangosu ile Hemen Emekli Olacak

EYT Kapsamındaki Emeklilik Şartları

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için emeklilik şartları değiştirilmiş ve bu kişiler için yaş şartı kaldırılmıştı.

EYT Emeklilik Başvuruları

EYT kapsamı içerisine giren kişiler için emeklilik başvuruları Mart ayı itibariyle açılmış ve bu kişiler başvurularını tamamlayarak emekli edilmeye başlanmıştı. Süreçte EYT kapsamını girmeyen kişiler kademeli emeklilik mücadelesi başlatırken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise 2,5 milyon kişinin daha EYT kapsamı ile emekli olabileceğini açıkladı.

EYT Piyangosu

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT kapsamına giren ancak halen emekli olmayan veya olamayan 2,5 milyon kişinin bulunduğunu belirterek “EYT’li olduğu halde emekli olmayan veya olamayan yaklaşık 2.5 milyon kişi var!” dedi. Büyük bir bölümünün prim gün sayısı eksik, SSK’da günü yeterli ancak 1260 gün kuralına takılan Bağ-Ku’a geçen, ortağı olduğu şirkette sehven sigortalı olan, düşük emekli aylığı nedeniyle memur aylığını kaybetmemek için emeklilik müracaatında bulunmayanlar da bulunmaktadır.

Erken Emeklilik Formülü

Erdursun açıklamasında, “Özellikle kadınlarda işe başlama tarihi 08.09.1999 öncesi olup çok az prim günü olanlar var. Prim gün sayısı az olanlar kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşında SSK’dan 3600 günle emekli olabilecek” diyerek eksik prim günü nedeniyle bekleyen çok kişi olduğunu ifade etti.

Yaşı genç olan kişiler için de açıklamada bulunan Erdursun, “Yaşınız genç ise 58, 60 yaşına kadar 5.000-5975 günü tamamlamak için SGK’ya borçlanma, çalışmıyorsanız isteğe bağlı prim ödeyip son 1260 gün kuralına dikkat ederek 58-60 yaşını beklemeden de emekli olabilirsiniz. Kaç gün isteğe bağlı prim ödeyeceğinizi, kaç gün borçlanma yapacağınızı yani cebinizden kaç TL çıkarak 58-60 yaşından önce emekli olacağınızı, fayda maliyet analizi yaparak belirleyip ona göre prim ödemelisiniz” dedi.

Kaynak:

Sözcü. (2021). SGK uzmanından erken emeklilik formülü! Bunu yapan 2.5 milyon kişi EYT piyangosu ile hemen EMEKLİ olacak. www.sozcu.com.tr/gundem/son-dakika-haberi-sgk-uzmanindan-erken-emeklilik-formulu-bunu-yapan-2-5-milyon-kisi-eyt-piyangosu-ile-hemen-emekli-olacak-6494009

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.