EkonomiGenelTürkiye

Altın fiyatlarına ilişkin rekor yılı tahminin açıklandığı!

**ALTIN FİYATLARI 2024’TE REKOR SEVİYELERE ULAŞACAK!**

Altın fiyatları, İsrail ile Filistin arasındaki kanlı savaşa bağlı olarak dünya genelindeki piyasaları etkilemeye devam ediyor. Bu durum, herhangi bir istikrarlı pozisyonun sağlanamamasına sebep oluyor. Ancak, altın yatırımcıları için iyi haberler var. Savaş sonrası kaotik ortamda dahi altın piyasası güçlü kalmayı başarıyor ve rekor seviyeleri aşma potansiyeline sahip.

**ALTININ 2024 YILINDA BEKLENEN REKORU**

Altın fiyatlarıyla ilgili olarak yeni koşullar göz önüne alındığında, Dünya Altın Konseyi 2024 görünümünü açıkladı. Konseyin baş stratejistleri, altın için 2024 yılının önemli bir dönüm noktası olacağını belirtiyor. Analistlere göre, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikasında indirimlere geçilmesiyle birlikte dolar değer kaybedecek ve ABD 10 yıllık tahvil faizleri düşecektir. Tüm bunlar altın fiyatlarının desteklenmesine yol açacak ve 2024 yılında ons altının tüm zamanların en yüksek seviyesini aşacağı tahmin ediliyor.

**ONSLA ÖLÇÜLEN ALTININ REKORU**

Dünya Altın Konseyi’nin 2024 yılında ons altının rekor seviyeleri aşacağı yönündeki tahmini, altın yatırımcıları arasında büyük bir merak uyandırdı. Ons altın, Ağustos 2020’de 2.078 dolar seviyesine çıkarak rekor kırmıştı. Ancak, o tarihten bu yana bu seviyenin üzerine çıkılmadı. Dünya Altın Konseyi’nin tahminine göre, 2024’te ons altın, 2.078 dolarlık rekor seviyesini aşarak yeni bir rekora imza atacak.

**GRAM ALTININ DURUMU**

Ons altının rekor kırması durumunda, 2024 yılında gram altının da en kazançlı yatırım araçlarından biri olması bekleniyor. Gram altının fiyatını etkileyen faktörler arasında dolar kurunun yanı sıra ons altının da rolü bulunmaktadır. Şu anda yapılan tahminlere göre, 2024’te gram altının 2.500 TL’yi aşma ihtimali bulunuyor. Eğer bu hedef gerçekleşirse, altın yatırımcıları için ciddi bir kazanç potansiyeli ortaya çıkabilir. Bu konuda yeni uzman değerlendirmeleri ise ilerleyen günlerde gelmeye devam edecek.

Belki zengin oldunuz haberiniz yok! Dede uzak akraba babadan kalan tapudan miras SORGULAMA e Devlet
Emeklilere 25.000 TL destek! Halkbank’tan ihtiyaç kredisine emekli ayarı!
36.000 TL peşinatla müstakil ev! Ziraat Bankası 10 yıl taksitle satıyor!

Not: Bu haber yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Altın fiyatlarına ilişkin rekor yılı tahminin açıklandığı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.