EkonomiGenelTürkiye

Jandarma, Mahmut Tanal’dan kaçan personelleri açığa aldı

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı’nda meydana gelen ağaç kesimine karşı tepkiler 6. gününde de sürdü. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile jandarma arasında yaşanan gerginlik ise olayların merkezinde yer aldı. Jandarmanın bölgedeki vatandaşların kimlik bilgilerini alması ve fişleme iddiaları üzerine Tanal, itirazda bulundu.

Olaylar, Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesiminin sürdüğü alanda gerçekleşti. Milletvekili Mahmut Tanal, jandarmanın bölgedeki vatandaşların kimlik bilgilerini talep etmesine “Burada kimlik bilgilerini fişleyemezsiniz” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine jandarma personeli, kağıdı vermeden uzaklaşınca Tanal, ardından koşarak onları yakalamaya çalıştı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise olaylara dair bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, orman bölge müdürlüğünün yaptığı saha çalışmalarını ve alınan tedbirleri engellemek ve provoke etmeye çalışan, kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Mahmut Tanal’ın tahrik edici ve etik olmayan davranışlarına karşılık, görev yerinden izinsiz olarak ayrılan 2 jandarma personelinin de açığa alındığı ifade edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.