EkonomiGenelTürkiye

Borsa İstanbul’da 30 Ağustos Çarşamba günü işlem yapılacak mı?

30 Ağustos Borsa Tatilinde, Yatırımcıların Durumu Ne Olacak?

BORSA AÇIK MI?

Tatillerde genellikle birçok ülkede borsalar kapalı tutulur. Bu durum, olası manipülasyon riskini önlemek için alınan bir önlemdir. Borsa İstanbul’da da 30 Ağustos Çarşamba günü işlem yapılamayacak ve yatırımcılar işlemlerini gerçekleştiremeyecek.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada 30 Ağustos Çarşamba günü, Borçlanma Araçları Piyasası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işlem yapılmayacaktır. Ayrıca Pay Piyasaları da kapalı olacaktır. 28 Ağustos 2023 Pazartesi tarihli işlemlerin takası ise 31 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecektir. 29 Ağustos Salı tarihli işlemlerin takası ise 1 Eylül Cuma günü yapılacaktır.

Borsa İstanbul’da Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işlemler, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatili nedeniyle gerçekleştirilemeyecektir. Ayrıca bugün takas ve fiziki teslimat da yapılamayacaktır.

BORSA NE ZAMAN AÇILACAK?

Yatırımcılar, borsanın ne zaman yeniden açılacağını merak etmektedir. Borsa İstanbul tarafından verilen bilgilere göre işlemler 31 Ağustos Perşembe günü tekrar başlayacaktır. Cuma günü işlemler tamamlandıktan sonra hafta sonu tatili nedeniyle borsa kapanacaktır.

Borsa İstanbul'da 30 Ağustos Çarşamba günü işlem yapılacak mı?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.