EkonomiGenelTürkiye

Devletten 2.000 TL, 3.000 TL, 5.000 TL yardım başvurusu yapabilirsin!

Türkiye’de Sosyal Yardımlar: Başvuru Şartları ve Miktarları

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Gelir Şartı Nedir?

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler, dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakmaktadır. Bu durumda olan vatandaşlar, gelirlerini desteklemek için devletten sosyal yardım almak istemektedir. Ancak, hangi devlet yardımlarının verilebileceği konusunda merak edilmektedir. Bu nedenle, vatandaşlar sosyal yardımlara ilişkin araştırmalar yapmakta ve başvurularını yapmaktadırlar.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Gelir Şartı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarında en önemli kriterin gelir şartı olduğunu belirtmektedir. Bir ailenin muhtaçlık durumu, gelir şartı ile ölçülmektedir. Bu ölçüm, oldukça basit bir yöntemle yapılmaktadır. Net asgari ücret üzerinden hesaplama yapılarak, aile içinde kişi başına düşen aylık ortalama gelir hesaplanmaktadır. Bir ailenin toplam aylık geliri, o ailede yaşayan kişi sayısına bölünmektedir. Çıkan rakamın net asgari ücretin üçte birinden fazla olması durumunda, aile Aile Bakanlığı’na göre ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilmektedir.

Yaşlı Aylığı

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından olan yaşlı aylığı, 65 yaş üstü vatandaşlara verilmektedir. Bu kişilerin sosyal güvenceleri bulunmamalıdır. Ayrıca, gelir şartı da karşılanıyorsa aylık 2.348 TL sosyal yardım ödemesi yapılmaktadır.

Engelli Aylığı

Aile Bakanlığı’nın diğer bir sosyal yardım programı olan engelli aylığı, 18 yaş üstü engelli vatandaşları hedeflemektedir. Gelir şartının karşılanması ve sosyal güvencenin olmaması koşullarına ek olarak, engel oranlarına bağlı olarak 1.874 TL veya 2.811 TL sosyal yardım ödemesi yapılmaktadır.

Engelli Yakını Aylığı

Aile Bakanlığı, 18 yaşından küçük engelli çocukların bakımlarını üstlenen ailelere de maaş bağlamaktadır. Bunun için sosyal güvencenin olmaması ve gelir şartının sağlanması gerekmektedir. Engelli çocukların ailelerine bu şartlar altında aylık 1.874 TL ödeme yapılmaktadır.

Kronik Hastalık Yardımı

Aile Bakanlığı, tüberküloz veya SSPE hastalığı olan hastaları da sosyal yardım kapsamında değerlendirmektedir. Bu kişilerden gelir şartı veya sosyal güvence olmaması koşulu aranmamaktadır. Bu hastalara Aile Bakanlığı tarafından her ay 5.097 TL ödeme yapılabilmektedir.

Vefat Yardımı

Aile Bakanlığı, sosyal yardım alan hanelerde yaşayan birisinin ölümü durumunda, bu aileye vefat yardımı adı altında destek sağlamaktadır. Bu kapsamda, Aile Bakanlığı, 1.623 TL tek seferlik ödeme yaparak cenaze masraflarına destek olmaktadır.

Devletten 2.000 TL, 3.000 TL, 5.000 TL yardım başvurusu yapabilirsin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.