EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere AK Parti’den müjde! Ek zam tarihi duyuruldu

AK Parti’nin emeklilere müjdelediği zam haberi!

AK Parti’nin son dakika açıklamasına göre, 4A, 4B, 4C, SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklilerine ek zam yapılacağı müjdesi verildi. 15 milyon emeklinin merakla beklediği bu haber, sonunda geldi.

Emeklilere ara ek zam yapılacak mı, yeni maaş zammı ne zaman gelecek?

AK Parti’nin TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, yapmış olduğu açıklamada, “Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içerisinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışma yapacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor” dedi. Bu açıklamanın üzerine iki bakanlık da ortak bir çalışma başlattı.

Güler, iki bakanlık tarafından kurulan ortak çalışma grubunda hesaplamaların yapıldığını belirtti. Şu anda bürokrasinin çalışmaları yürüttüğünü söyleyen Güler, 6 Şubat depremi sonrasında merkezi bütçeden AFAD Başkanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na aktarılan bütçe hakkında bilgi verdi. Meclis kapanmadan önce çıkarılan ek bütçe ile borçlanma limitlerinin artırıldığını belirten Güler, bütçeyi dengede tutarak ne kadar bir miktar ortaya çıkabileceği üzerinde çalışmanın devam ettiğini ifade etti.

Emekliye ek maaş zammı ne zaman gelecek, tarih belli mi?

Güler, tarih konusunda da açıklama yaparak, “Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içerisinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışma yapacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor” şeklinde konuştu. Ancak emekliler, Kasım ayının beklenmemesini ve en geç Ekim ayında zam yapılmasını talep ediyor.

Emeklilere AK Parti'den müjde! Ek zam tarihi duyuruldu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.