EkonomiGenelTürkiye

Jandarma Lojistik ve Bando Sınıfı 320 Uzman Erbaş Alımı!

Jandarma Uzman Erbaş Alımı İlanları

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Hakkında

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından 320 kişilik kadroda personel temin edilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı, lojistik ve bando sınıfı uzman erbaş alımında askerlik şartı aramamaktadır.

Jandarma Askeri Personel Alımı Başvuruları

Başvurular, 12-26 Ekim 2023 tarihleri arasında internet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru süresi, temin edilecek olan sözleşmeli uzman erbaş branşları, başvuru şartları ve diğer detaylar, Kamu Personeli Alımları (kamupersonelialim.com), Jandarma Genel Komutanlığı (vatandas.jandarma.gov.tr), Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (www.jsga.edu.tr) ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (www.kamuilan.ailevecalisma.gov.tr) internet sitelerinde yayımlanan “2024 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik ve Bando Alt Branşlı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini” kılavuzunda belirtilmektedir.

Jandarma Kamu Personeli Alımı Başvuru Şartları

  • Türk vatandaşı ve erkek olmak.
  • 2024 yılında lojistik ve bando alt branşlı sözleşmeli uzman erbaş alımı için;
  • Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar, 2022-2023 yılı KPSS puanlarıyla başvuruda bulunabilir. KPSS puanı olmayan lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamazlar.
  • Ortaokul mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak olup, başvurunun belirtilen esaslara göre yapılacağı açıklanmıştır.
  • Adaylar, öğrenim seviyelerine göre tek tercih yapabileceklerdir.
  • Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2023) itibarıyla 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 2004 (dahil) – 01 Ocak 1996 (dahil) tarihleri arasında doğanlar).
  • Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için (Yedek subay, yedek astsubay, sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlar da dahil), birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 ve üzeri not almış olmak gerekmektedir.
  • Askerliğe elverişli değil raporu almamış olmak.
  • Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü (12 Ekim 2023) itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (12 Ekim 2018 tarihi ve sonrasında terhis olmuş olmak).
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış olanlar, müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2023) itibarıyla 29 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 2004 (dahil) – 01 Ocak 1994 (dahil) tarihleri arasında doğanlar) ve sıralı üç disiplin amiri tarafından “Uzman Erbaş Olur” kararlı nitelik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Seçme sınavlarını başarıyla geçmek ve Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık kurulu raporu almış olmak.
  • En az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, başvuru kılavuzunda belirtilen boy-kilo tablosunda yer alan değerler içerisinde olmak (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür).

Başvuru kılavuzu detayları edinmek için ilgili internet sitelerine başvurabilirsiniz.

Jandarma Lojistik ve Bando Sınıfı 320 Uzman Erbaş Alımı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.