EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanlığının açıklamasıyla dolar kuru yıl sonunda belirlendi!

Dolar Kuru Tahmini: 2023 Yılında 23,9 TL Olarak Öngörülüyor!

OVP’nin açıklanmasıyla birlikte, dikkat çekici bir tahmin dolar kuruyla ilgili yapıldı. Hazırlanan OVP’ye göre, dolar kurunun 2023 yıl sonu ortalama değeri 23,9 TL olarak belirlendi. Ancak bu rakamın tam bir yansıtma olmadığı ve yanlış yorumlandığı için, dolar kurunun yıl sonunda düşeceği şeklinde yanıltıcı değerlendirmeler yapıldı. Fakat Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden Hakan Kara, bu konuda gerçekleri açıkladı. Yıl sonu hedefi olarak belirlenen dolar kurunun yıl ortalamasını ifade ettiğini belirten Kara, dolayısıyla dolar kurunun yıl sonunda daha yüksek bir seviyede olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığının Dolar Kuru Beklentisi

OVP’deki dolar kur tahminini değerlendiren ünlü ekonomist Hakan Kara, “Döviz kurunun bugünden sonra doğrusal olarak artış göstererek OVP’deki 2023 yıl ortalamasına ulaşacağını varsayarak, rapordaki yıl sonu dolar kurunun yaklaşık olarak 29,9 TL olacağını söyleyebiliriz.” dedi.

Hakan Kara, devletin dolar kuru beklentisini yorumlamaya devam ederek, “2024 yılında ima edilen dolar kuru yaklaşık olarak 43 TL olacak. Bu da dolar kurunda yüzde 44’lük bir artışa denk geliyor. Eğer dolar kuru 2024’te yüzde 44 artacak ve ekonomik büyüme önemli ölçüde yavaşlamayacaksa, nasıl olur da enflasyon 2023’te yüzde 33’e düşer?” ifadelerini kullandı.

OVP’de yer alan verilere göre, dolar kuru yıl sonunda 29,9 TL seviyesinde olacak. Şu anda 26,81 TL seviyesinde olan dolar kurunun, yıl sonuna kadar 3,09 TL oranında artması bekleniyor. Dolar kurunun yıl sonunda 30 TL’ye yaklaşması ise enflasyon üzerindeki etkisini şimdiden tartışma konusu yapıyor.

Cumhurbaşkanlığının açıklamasıyla dolar kuru yıl sonunda belirlendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.