EkonomiGenelTürkiye

Mehmet Şimşek, 895,7 milyon avro kredi detaylarını paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yenilenebilir Enerji ve Su Verimliliği İçin Dünya Bankası İle Kredi Anlaşması İmzalandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine ilişkin finansman ihtiyaçlarını karşılamada köprü görevi gördüklerini belirterek, “Bu kapsamda Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık.” dedi.

Yenilenebilir Enerji Yatırımları ve Önemi

Bakan Şimşek açıklamalarında, cari açığın ve dışa bağımlılığın azaltılması için yenilenebilir enerji yatırımlarının ve üretimde verimliliğin büyük önem taşıdığını vurguladı. Bakanlık olarak, yeni yatırımlar için gereken finansmana yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yeşil Dönüşüm ve Önemi

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, yeşil dönüşüme özel bir başlık açıldığını ve kamu yatırımlarında bu projelerin önceliklendirildiğini hatırlatan Şimşek, yurt dışı temasları sırasında finansman kaynakları oluşturabilecek kişi ve kurumlarla görüşmeler yaptıklarını da belirtti.

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Hızlandırılması

Şimşek, yenilenebilir enerji yatırımlarının gelecek 10 yıla yayılması yerine 3 yılda gerçekleştirilmesi halinde cari açığın ve dışa bağımlılığın azalacağına dikkat çekerek, finansman kaynağı konusunda Dünya Bankası’nın önemli bir paydaş olduğunu dile getirdi.

“Dünya Bankası ile Sağlanan Finansman Tutarı 3,2 Milyar Dolara Ulaştı”

Dünya Bankasının Türkiye’ye 35 milyar dolarlık destek vermesinin planlandığını hatırlatan Şimşek, söz konusu kaynağın deprem bölgesinin rehabilitasyonu ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere reel sektörün yeni yatırımlarında kullanılabileceğini ifade etti. Bakan Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankası AŞ tarafından uygulanacak “Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi” kapsamında 500 milyon euro tutarında finansman sağlanmasına ilişkin anlaşmaları imzaladıklarını da bildirdi. Ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve İller Bankası AŞ tarafından uygulanacak “Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi” için de 395,75 milyon euro tutarında finansman sağladıklarını açıkladı.

“Bakanlıkların ve Yerel Yönetimlerin Finansman İhtiyaçları Dünya Bankası ile Gideriliyor”

Bakanlıkların ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliği ile ilgili finansman ihtiyaçlarını karşılamada köprü görevi gördüklerini belirten Şimşek, Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon euro olan bir kredi anlaşması imzaladıklarını ifade etti. Bu kredilerin 570,75 milyon eurosu tahsisli, 325 milyon eurosu ise Hazine garantili olduğunu belirtti. Ayrıca Şimşek, Dünya Bankası’nın Türkiye için 35 milyar dolarlık mali paket sağlayacağını açıkladığını ve şu anda bankadan gelen finansman tutarının imzalanan yeni anlaşmalarla yaklaşık 3,2 milyar dolara ulaştığını da ekledi.

Mehmet Şimşek, 895,7 milyon avro kredi detaylarını paylaştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.