EkonomiGenelTürkiye

“Emeklilere Erdoğan İle Müjdeli Haber! Seyyanen Zamda Fark Yaratıldı, 4000 TL Onaylandı”

**Emekliye Seyyanen Zam: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müjde**

## Emeklilere Verilecek Seyyanen Zam Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası emekliye seyyanen zam müjdesini verdi. Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayında %25’lik zam sebebiyle mağduriyet yaşıyordu. Sonra ek zam talep edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili nihayet güzel haberi verdi. Emekliye seyyanen zam konusu yeniden gündeme geldi. Kabine öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli değerlendirmeler gerçekleştirdi. İşte, o değerlendirmelerde söz konusu gelişmeler…

## Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ek Zam Onaylandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SSK, Bağ-Kur ve emekli memurlar için 16 milyon emekliyi sevindirecek bir açıklama yaptı. Emekliye zam verilecek mi? Tüm bu soruların cevapları aranıyordu. 2023 yılının ocak ayı itibarıyla emekli maaşlarına %30 yapılan artış Temmuz ayında 6 aylık enflasyonuna 5 puanlık refah payı ile birlikte %25’e düştü. Toplamda %55 zam verilen emekli enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ezildi. Bu zam pek çok kesim tarafından tepki gördü. Bununla birlikte ek zam beklentileri sürüyor.

16 milyon emekli sık sık farklı kanallardan sesini duyurmaya çalıştı. Meclisin tatilde olması sebebiyle emekliler istedikleri sonucu alamadılar. Bu konuda siyasi isimler de devreye girdi ve emekliye beklediği güzel haber nihayet cumhurbaşkanından geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı öncesi ve sonrası açıklama yaptı. Peki, maaşlara zam gelecek mi? Emekli yeni zam alabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ek zam onaylandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün 15.30 sularında toplantı öncesi kameralar karşısına geçmiş emekli zammı ile ilgili konuşma yapmıştı. Emeklinin sıkıntılarının farkında olduğunu dile getiren Erdoğan emekli maaş zammının yakında olduğunun sinyalini vermişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile yapmış olduğumuz çalışmalarla ek zammı işaret etti. Erdoğan çalışmaların başladığını söyledi. Emekliye zam konusunda gündemin beklediği açıklama nihayet geldi.

Türkiye Emekliler Derneği geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı ve emekli için oransal değil de seyyanen zam beklentisinin olduğunu belirtti. Emekliye yapılacak olan seyyanen zam için 4.000 TL rakamı üzerinde durulduğu açıklandı. Zaten dernek tarafından bu konuda son derece ısrarlı çalışmalar yapılmıştı. 4000 TL’lik seyyanen zam için hazırlıklar başladı. Emeklinin direkt rakamsal olarak zam alacağını belirten Türkiye Emekliler Derneği Başkanı en düşük emekli maaşında ciddi bir artışın yaşanacağını söyledi. En düşük emekli maaşı Cumhurbaşkanı kararıyla 10.000 TL’ye çekilecek diye düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.