EkonomiGenelTürkiye

“Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi İçin AK Parti’den İlk Resmi Açıklama!”

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Konusunda AK Parti’den İlk Açıklama

Emeklilik günlerini maddi zorluklar içinde geçiren milyonlarca emekli, geçen her gün artan enflasyonla birlikte, hükümetten gelecek zam ve ikramiye haberlerini umutla beklemeye başlamıştı.

Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, ilk olarak gazeteci Cem Küçük tarafından gündeme getirildi ve büyük bir heyecan yarattı. Emekliler, hükümetten gelecek açıklamayı merakla beklerken, konu hakkında sessiz kalması, soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili ilk resmi açıklamayı yaparak sessizliği bozdu.

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman ve Ne Kadar Yatacak?

Henüz rakamlar ve tarihler resmi olarak açıklanmasa da, hükümetin ikramiye olarak 5 bin TL ödemesi ve bu ikramiyeyi Cumhuriyet Bayramı’ndan önce yapması bekleniyor. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Pazar gününe denk geldiği için ikramiye ödemelerinin 23 Ekim 2023 Pazartesi ile 27 Ekim 2023 Cuma arasında, emekli numarasının son hanesine göre kademeli olarak yapılması planlanabilir.

AK Parti’den Emekliye Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Açıklaması!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, “Benim pozisyonum gereği bir tarih vermek doğru değil. Konunun hangi aşamada olduğunu tam olarak bilmiyorum. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, emeklilerimizin taleplerini karşılamak ve bütçe dengesini göz önünde bulundurarak en doğru kararı vermek üzere hızla çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu konudaki çalışmalar tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi. İki bakanlığın ortak çalışması sonucunda, hem tarih hem de rakamın netleştirilmesi beklenmektedir. İlk olarak 2 bin TL olarak gündeme gelen rakam, bazı haber kuruluşları tarafından 5 bin TL olarak iddia edilmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.