EkonomiGenelTürkiye

Açık liseli olma talepleri dramatik biçimde azaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Liselerine Geçişte Yeni Düzenlemeler Yaptı

Açık öğretim liselerine geçiş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni düzenlemeleriyle zorlaşmış durumda. Bu düzenlemeler, örgün ortaöğretim kurumlarında okurken açık liseye geçmek isteyen öğrenciler için geçerli.

Düzenlemeler Neler Getiriyor?

Yapılan yönetmelik değişikliği ile milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçiş yapılamayacaktır.

Açık Liseye Olan Talep Azaldı

Yeni kararlar alındıktan sonra, Yükseköğretim Kurumları Sınavı için tercih edilen açık liselerdeki kayıtların sayısı yüzde 72 azaldı. Bu, öğrencilerin alternatif bir seçenek olarak açık lise yerine başka eğitim kurumlarını tercih ettiğini gösteriyor.

Sonuç

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bu yeni düzenlemeler, açık öğretim lisesine geçiş sürecini önemli ölçüde zorlaştırmıştır. Öğrencilerin açık liseye nakil ve geçiş yapabilmesi için belirli istisnalara uygun olmaları gerekmektedir. Bu değişiklikler, eğitim sisteminde denge sağlamak ve öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasını amaçlamaktadır.

Açık liseli olma talepleri dramatik biçimde azaldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.